Zašto dva ručnika za tijelo i lice, a ne jedan

Često govorimo o njezi lica, a čišćenje je glavni korak beauty rutine. No, što je s ručnicima i najboljim načinom sušenja lica? Dermatolozi tvrde da ručnici za lice imaju važnost više nego što mislite.

To nije samo stvar bakterija i čistoće. Proizvodi koje stavljate na tijelo, poput krema, parfema i proizvoda za kosu, nisu najbolji kada dođu u doticaj s vašim licem.  Mogu začepiti pore, pospješiti nastanak prištića, čak i uzrokovati osip.

Na ručnicima se mogu skupljati bakterije, gljivice, stanice mrtve kože, ulja te upravo one mogu uzrokovati infekcije, akne i iritaciju kože.

Zato je važno imati različite ručnike za sušenje lica i tijela. To, naravno, uključuje i često mijenjanje ručnika, svakih nekoliko dana, kako bi se spriječilo širenje bakterija, pogotovo ako imate osjetljivu kožu.

Uz to, da se bakterije ne bi širile, važno je pustiti da se ručnik potpuno osuši nakon korištenja.

Ručnici koje držite u blizini tuša, pogotovo ako se mnogo ljudi tušira u jednome danu, natope se vlagom i poprime ustajali miris. Zato ih držite na suhome mjestu kako bi se što prije osušili.

Također je vrlo važno, nakon pranja i sušenja, ručnike izglačati, što danas rijetko tko radi. Termički obrađen ručnik prije spremanja u ormar, otklanja i zadnju mogućnost da je neki mikroorganizam ostao u njemu.

M.Z.

Ostavite komentar