Zašto bismo trebali spavati goli!

Iako jako mali postotak ljudi spava golo, postoji nekoliko pokazatelja da je spavanje bez pidžame zdravo i za tijelo i za um!  

Evo nekoliko dobrih razloga!

Goli bolje spavamo

Kvalitetan san dobar je za mozak koji tijekom spavanja  ​​iz neurona uklanja toksične proteine. Stoga mu trebamo priuštiti dobar san, a znanstvenici sa Sveučilišta u Amsterdamu otkrili su da snižavanje temperature kože povećava dubinu sna i smanjuje buđenja po noći.  Odličan način za snižavanje temperature bez mijenjanja sobne temperaturu je spavanje bez pidžame.

Smanjujemo stres

Konstantni stres ugrožava imunološki sustav i povećava rizik od srčanih bolesti, depresije i pretilosti te smanjuje kognitivne funkcije te značajno povećava količinu kortizola u tijelu. Pravilan i kvalitetan odmor pomaže da kortizol ostane na normalnoj razini koja nam ne šteti.

Zdravije je spavati gol

Američki Nacionalni institut za zdravlje utvrdio je u jednom istraživanju da hlađenje tijela u snu ubrzava metabolizam, jer tijelo tada stvara više masnoća kako bismo se ugrijali i na taj način ubrzava metabolizam te pomaže da gubimo kilograme. Spavanje bez odjeće poboljšava i cirkulaciju krvi, što je dobro za srce i mišiće.

Kad spavamo goli, raste nam samopouzdanje

Samopouzdanje se gradi postepeno, a raste svaki put kad probamo nešto novo, prihvatimo izazov i u nečem ustrajemo. Kada spavamo goli bolje se osjećamo u vlastitoj koži, a kako nam se sve više sviđa naše tijelo, povećava se i samopouzdanje.

Izvor: Cover Style

 

Midas Widget

Ostavite komentar