Zagorje krije jedan od najljepših hrvatskih dvoraca, izrađen prema Lego maketi!

Koji god kraj Hrvatske da posjetite, zasigurno ćete naići na barem jedan dvorac. Obično su sagrađeni i nekoliko stoljeća unazad, no pođete li u Zagorje, točnije selo Jurjevec naići ćete na jedan koji je star tek 20-ak godina. I krije posebnu priču!

Na površini od 2.500 m2 nalaze se 33 tornja, 101 prozor i čak šest ulaza. Dvorac Empirej je u vlasništvu umirovljenog građevinskog poduzetnika Mije Habulinca, a sagradio ga je na obiteljskom imanju u blizini privatne kuće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

…always take time to stop for a moment and embrace the beauty of a sunny day…💛 #dvoracempirej

Objavu dijeli Dvorac Empirej (@dvorac.empirej)

Za Pressedan.hr ispričao je kako je nastala ideja za izgradnju: „Bio sam s djecom u Austriji kad sam vidio lego-minijature austrijskih dvoraca. Kćerima sam predložio da naprave svoju maketu. Nisam odmah znao da ću graditi dvorac. Maketa je neko vrijeme stajala složena. Moja prvobitna ideja bila je da izgradim klijeti na brijegu. Budući da mi arhitekt nije ponudio neko zadovoljavajuće rješenje, sjetio sam se makete. Dao sam mu predložak i napravio je projektnu dokumentaciju.“

Sama priprema trajala je dvije godine, a izgradnja dvorca sljedeće tri godine. Mijo je otkrio kako dvorac ima i tajni prolaz te izlaz u šumu. Unutrašnjost dvorca također je predivno uređena. Naime, kako je vlasnik ljubitelj lova, neki od njegovih ulova krase i zidove unutrašnjosti dvorca.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Always believe in magic ❤ #dvoracempirej #vjencanjeudvorcu

Objavu dijeli Dvorac Empirej (@dvorac.empirej)

Osim samog dvorca i okruženje je također bajkovito. Podno dvorca nalaze se čak tri ribnjaka, a puteljak koji vodi do dvorca izgrađen je od kamena prema uzoru na srednji vijek pa je i sama izgradnja puteljka trajala preko godinu dana!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Prelijepim našim mladencima Tini i Tihomiru želimo svu sreću svijeta i dan za pamćenje 👑🌸💐💮💗

Objavu dijeli Dvorac Empirej (@dvorac.empirej)

Iako je prvobitna ideja bila da u dvorcu živi sa suprugom i četvero djece, danas se dvorac iznajmljuje za svadbe i slične proslave, prema prijedlogu njegovih kćeri. Vjenčanje u dvorcu zaista je bajkovit način za započeti zajednički život, a domaćini mladencima poklanjaju i noćenje u Kraljevskom apartmanu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Emerald sorroundings ❤ #vjencanjeudvorcu #vjencanjeizsnova #vjencanjeizbajke #dvoracempirej #up!

Objavu dijeli Dvorac Empirej (@dvorac.empirej)

A.M.

 

 

Midas Widget

Ostavite komentar