Za ljubiteljice Jane Austin: Senzualni romani u izdanju Naklade Neptun prvi put na Interliberu!

Naklada Neptun na Inetrliberu predstavit će svoju ediciju Nove zvijezde povijesnih ljubavnih romana i četiri nove autorice koje dosad nisu prevođene u Hrvatskoj.

neptunLjubitelji povijesnih ljubavnih romana ove će godine na zagrebačkom Interliberu imati priliku upoznati malu i vrlo mladu izdavačku kuću Naklada Neptun, koja se prije manje od pola godine hrabro, entuzijastično i s velikom ljubavlju prema svom poslu odlučila okušati u tom popularnom žanru na hrvatskom tržištu, vjerujući prvenstveno u kvalitetu, ali i svježinu svoje ponude. Njihov se odabir već u prvih pet mjeseci postojanja pokazao ispravnim i više nego dobrim, jer su već stekli vjerne čitateljice koje nestrpljivo očekuju njihova sljedeća izdanja. Čitateljice u komentarima na društvenim mrežama hvale sjajne prijevode romana za koje su zadužene tri prevoditeljice i osnivačice Naklade Neptun te također i atraktivne naslovnice s potpisom grafičkog dizajnera Tomislava Klemenčića.

Na samom početku svoga rada predstavili su četiri vrlo popularne i nagrađivane autorice čiji romani dosad još nisu bili prevedeni u Hrvatskoj i već s prva četiri izdanja, „Noć predaje“ Tesse Dare, „U prinčevoj postelji“ Sabrine Jeffries, „Rat vojvotkinja“ Courtney Milan i „Sedam noći u olujnom zamku“ Anne Campbell, objavljena ovoga ljeta, naišli na sjajan odaziv i reakcije čitatelja.

Četiri autorice koje čitateljima predstavlja Naklada Neptun slobodno se mogu nazvati suvremenim nasljednicama Jane Austen, čijim su remek djelima nadahnuti njihovi senzualni romani. Ipak, zahvaljujući činjenici da su pisani dvjestotinjak godina kasnije, stil i rječnik im je suvremen te oslobođen ograničenja koje je slavnoj autorici nametalo tadašnje vrijeme pa čitatelji osim u duhovitim i toplim ljubavnim pričama mogu uživati i u slobodnijim, vješto i s ukusom opisanim erotičnim prizorima.

 A.V.G.

Midas

Ostavite komentar