Za dobar san vam je potreban uz kvalitetan madrac i jastuk i prirodni domaći napitak!

Uz kvalitetan madrac i jastuk, evo što još pomaže za dobar san!

Kvalitetan noćni odmor je itekako važna komponenta zdravlja. Stručnjaci preporučuju odraslim osobama najmanje 7–9 sati sna svake noći. Premalo ili previše spavanja povezano je s povećanim rizikom od depresije, dijabetesa, srčanih bolesti i drugih oboljenja. Međutim spavanje barem 7 punih sati svake noći ne postiže se uvijek lako. Srećom, uz kvalitetan madrac i jastuk postoje razni prirodni napitci kojima možete potaknuti i poboljšati san!

 1. Sok od trešnje

Trešnje nisu samo poznate po izvrsnom nadjevu za pite, već i po mnogim zdravstvenim prednostima, uključujući poboljšanu kvalitetu spavanja.Vjeruje se da je sadržaj triptofana u trešnji jedan od razloga zašto san lagano dolazi na oči.  Konačno, jedna studija primijetila je da pijenje 2 šalice (480 ml) soka od trešnji svaki dan tijekom 2 tjedna povećava ukupno vrijeme spavanja za 84 minute i pomaže u liječenju simptoma nesanice u odraslih osoba.

2. Čaj od kamilice 

Kamilica je cvijet tratinčice koji spada u obitelj Asteraceae. Čaj od ove biljke konzumira se već stoljelćimaa. Ima višestruke zdravstvene koristi, uključujući ublažavanje simptoma prehlade, smanjenje upale i poboljšanje zdravlja kože. Neka istraživanja sugeriraju da kamilica može poboljšati kvalitetu sna. Kamilica može pomoći kod anksioznosti i nesanice, što bi također moglo poboljšati san.

3. Toplo mlijeko

Možda zvuči kao priča iz davnina, ali mnoge zdravstvene ustanove preporučivale su toplo mlijeko za lagano spavanje. To je zato što mlijeko sadrži triptofan koji prirodno povećava razinu serotonina što povećava razinu melatonina. Melatonin može inducirati i pospješiti san te pomoći u borbi protiv različitih poremećaja spavanja.

4. Bademovo mlijeko 

Bademovo mlijeko je kremasta, orašasta alternativa kravljem mlijeku koja se dobiva miješanjem badema s vodom. Cijeli bademi mogu poboljšati kvalitetu spavanja. Ulje od sjemenki badema ili sezama se već dugi niz godina koristi u tradicionalnoj iranskoj medicini kao liječenje nesanice. Bademovo mlijeko sadrži visoke hormone i minerale koji potiču spavanje, uključujući triptofan, melatonin i magnezij. U posljednjim godinama, magnezij je pokazao potencijal za liječenje nesanice, posebno kod starijih odraslih osoba.

5. Smoothie od banane i badema

Banane su još jedna namirnica s visokim sadržajem magnezija, triptofana i melatonina. Također imaju visoku razinu kalija. A kalij i magnezij dva su minerala koja opuštaju mišiće i mogu pomoći kod opuštanja na kraju dugog dana. Kombinirajući banane i bademovo mlijeko u smoothiu, zaista možete dobiti snažnu dozu triptofana i melatonina koji bi mogli pomoći u smanjenju simptoma nesanice.

Da biste napravili smoothie od banane i badema, pomiješajte:

  • 1 svježa ili smrznuta banana
  • 1 šalica (237 ml) bademovog mlijeka
  •  1 žlica (15 grama) bademovog maslaca
  • 1/2 šalice leda (ako koristite svježu bananu)

Većina ovih napitaka mogu se pripremiti s nekoliko jednostavnih sastojaka u 5 minuta. Slobodno ih isprobajte kako biste saznali koji vam najbolje odgovara. A za kvalitetan madrac i jastuk pobrinuo se Medico Home d.o.o. koji slovi za vodećeg renomiranog proizvođača madraca, jastuka, podnica, nadmadraca i ostalih proizvoda koji garantiraju zdrav i kvalitetan san.

Medico Home d.o.o. posebno je poznat i ponosan na svoj program SLEEP TRIAL, koji omogućuje da u udobnosti vlastitog doma isprobate jastuk, madrac, ili bilo koji drugi proizvod bez ikakvog rizika.  5 minuta sjedenja i ležanja na dvadesetak madraca u trgovinama nije dovoljno da odaberete madrac po Vašoj mjeri, poručuju stručnjaci iz Medico Home. Medico Home omogućuje Vam da ga zamjenite za neki drugi proizvod ili vratite madrac u roku od 100 dana od dana dostave bez dodatnih troškova! Zauzvrat od Vas mole da na madracu prospavate minimalno 30 dana.  Prema istraživanjima, tijelu je potrebno 4 tjedna da stekne naviku na novi madrac.

Ako nakon trideset dana i dalje niste zadovoljni s odabranim proizvodom, organizira se povrat proizvoda u potpunosti besplatno, te u roku od 5 do 7 dana na tekući račun od kad je madrac preuzet vraća se kompletan iznos plaćen za proizvod. Bez ikakvih pitanja, obrazlaganja i suvišnih pisanja prigovora i pozivanja. To puno govori o tome koliko su ozbiljni u svojoj misiji da Vam osiguraju kvalitetan i udoban san, te koliko su sigurni u svoju kvalitetu.

Medico Home osigurava i besplatnu dostavu na području cijele Hrvatske uključujući i otoke i to u roku od 10 do 15 dana. Na Vama je da odaberete madrac, nadmadrac ili jastuk i isprobate ga narednih 100 dana.

Stoga, svoje savršene proizvode za kvalitetnije spavanje potražite među Medico Home madracima koji nude zaista kvalitetan asortiman madraca, nadmadraca, jastuka i podnica.

Više informacija potražite na adresi: https://www.medico-home.hr/

A zahvaljujući Medico Home uskoro ćemo imati bogato blagdansko darivanje gdje ćemo jednog čitatelja/čitateljicu darivati anatomskim jastukom, a drugog madracem!

Zato nas svakako pratite na našoj FB stranici!

 

Dobitnici u darivanju objavljenom 5. prosinca su: Renata Biček Ros ( madrac) i Radmila Hrpalo (jastuk). Molimo dobitnice da se jave u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Midas Widget

Ostavite komentar