YSL Beauté savjetuje kako na moderan način konturirati ten

ysl-beaute

„Konturiranje je klasično načelo umijeća šminkanja – korištenje svjetlosti i sjene za oblikovanje, skulpturiranje i definiranje lica. Za YSL Beauté, razvio sam umjetnost modernog konturiranja koja se ne temelji na korekciji ili mijenjanju lica, već na usavršavanju tena, usklađivanju strukture kostiju i poigravanja s makeupom! Slijede moji trikovi za ten i oči, kako biste mogli svladati šminkanje bez puno truda, te opis proizvoda koji će vam trebati za suptilno definiranje i kreiranje ‘fotošopiranog’ tena.” , izjavio je Lloyd Simmonds , kreativni direktor za makeup, YSL Beauté.

Kako na moderan način konturirati ten? Rješenje je COUTURE konturiranje!

„Za konturiranje je najvažnije poznavati profesionalne trikove za postizanje definicije i svježine lica. Cilj je prirodan i profinjen finiš kako bi vaše crte lica bile suptilno osvijetljene, a makeup neprimjetan.“

POTREBNO VAM JE SLJEDEĆE:

 • Couture Contouring Palette (paleta za konturiranje po mjeri)

Couture Contouring Palette sadrži dvije nijanse svijetlog i tamnijeg pudera, kreiranih pomoću tehnologije Pearl-Light, koja omogućuje stapanje providnih bisernih pigmenata aktiviranih svjetlošću sa svilenkastim talkom i sferičnim filerima mekog fokusa u cilju upijanja ulja. Rezultat je puder koji s lakoćom klizi po koži te ostavlja kremast, mek i blistav finiš. Sadržan je u paleti pod nazivom Rosy Contouring.

 • kiss-blushBaby Doll Kiss &Blush Strobing (naglašavanje usana i obraza osvjetljavanjem)

Nadahnut jedinstvenom formulacijom tekućih boja za obraze i usne Baby Doll Kiss &Blush, YSL Beauté je uveo novu, iznimno biserastu univerzalnu nijansu koja odgovara svim tipovima kože. Prozračna formula savršena je za strobing, s lakoćom se nanosi te ima svjetlucavu teksturu i finiš s efektom svježine poput rose, zahvaljujući čemu jagodice, obrve i čelo dobivaju dodatnu svjetlost.

METODA:

 1. Skulpturiranje

„Najbolja stvar kod skulpturiranja je to što uvijek možete nadograđivati slojeve; stoga krenite malo pomalo. Poigrajte se s kutovima i eksperimentirajte!“

 • Pripremite kožu nanošenjem željene podloge i korektora, gdje je potrebno. Ako preferirate prirodniji, ‘siroviji’ izgled, možete koristiti samo Couture Contouring Palette.
 • Uzmite paletu i dvostruku četkicu; tamnom četkicom nježno prijeđite preko tamne nijanse Couture Contouring Palette. Otresite višak na nadlanici.
 • Slijedeći ilustrirani prikaz lica koji dolazi uz Couture Contouring Palette, nanesite puder na dijelove lica koje želite osjenčati. To je obično područje duž vilice, udubljenja obraza, sa svake strane nosa prema donjoj strani obrva, te duž ruba kose. Stapajte ga četkicom sve dok ne nestanu grube linije.

Lloydov savjet: „Klinasti oblik četkice za konturiranje savršen je za skulpturiranje jer vam omogućuje da precizno kontrolirate gdje nanosite puder. Promijenite kut kako biste suptilno promijenili oblik lica. Za izduživanje jagodica držite četkicu malčice ukošenu prema dolje. Za naglašenije konturedržite je pod manjim kutom, slijedeći ravniju liniju od uha prema nosu. Uvijek volim dodati dašak boje prije osvjetljivanja – prije prelaska na sljedeći korak stopite malu količinu željenog rumenila po sredini jagodica.“

 1. Osvjetljivanje

„Osvjetljivanje je obrnuto od konturiranja – umjesto sjenčanja dodajete volumen. Svjetlost povećava vizualni učinak sjene, a rezultat je zaokruženija i strukturiranija definicija lica.“

 • Svijetlom četkicom nježno prijeđite preko svjetlije boje iz Couture Contouring Palette, a višak otresite na nadlanici.
 • Ponovno koristeći ilustrirani prikaz lica, svjetlijim tonom highlightera najprije prijeđite preko vrhova jagodica. Na četkici bi ga trebalo ostati dovoljno da prijeđete i preko arkade. Ponovno umočite četkicu, uklonite višak i nanesite ga na ostala područja gdje želite dodati volumen – obično su to sredina čela, korijen nosa i sredina brade. Rubovi moraju biti meki i u potpunosti stopljeni, kako biste izbjegli vidljive linije.

Lloydov savjet: „Izbjegavajte nanošenje highlightera sve do vrha nosa, osim ako ne želite da izgleda duži.”

 1. Strobing

Strobing je odlična tehnika za dodavanje još jednog sloja highlightera, nakon čega lice izgleda kao okupano blistavom rosom. Taj trik koriste profesionalni visažisti kako bi lice izgledalo svježe i svjetlucavo. Ovaj završni touch možete dodati nakon osvjetljivanja ili zasebno.”

 • Koristeći Baby Doll Kiss &Blush Strobing, aplikatorom označite područja na licu na kojima želite postići učinak strobinga kako biste naglasili strukturu kostiju lica: vrhove jagodica, gornji dio korijena nosa, sljepoočnice i arkade.
 • Lagano prijeđite vrškom prsta i stopite s kožom. Nemojte pretjerivati – manje je više!

Lloydov savjet: „Proizvode sa svjetlucavom teksturom nemojte nanositi na sitne bore jer će izgledati izraženije. Baby Doll Kiss & Blush Strobing ima tekuću formulaciju pa ih neće naglasiti poput pudera u prahu. Vidjet ćete, vrlo se jednostavno koristi!”

KONTURIRANJE OČIJU PO MJERI

 „Konturiranje očiju profesionalna je metoda za isticanje oblika i strukture očiju. Jednostavno pravilo: želite li postići dojam dubine, koristite tamnije nijanse; želite li dobiti na volumenu, dodajte svjetlosti. Evo mojih savjeta ako ih želite istaknuti ili zaokružiti ili ako želite postići bademasti oblik.”

POTREBNO VAM JE SLJEDEĆE:

 • ccCouture Palette Eye Contouring (paleta sjenila za konturiranje po mjeri)

Nova paleta omogućuje brzo i jednostavno konturiranje očiju. Pet različitih nijansi i tekstura dolaze u dvije palete – Nude Contouring sadržava pet zlatno-nude nijansi, a Rose Contouring pet breskvasto-nude nijansi.

Budući da su umjesto liskuna, uobičajenog sastojka sjenila, korištene kristalne biserne mikro-čestice, sva sjenila za konturiranje očiju iz ove palete odražavaju dvostruko više svjetlosti. Tekstura je tako meka da se boja nanosi lagano i jednoliko, izvrsno se stapa s kožom i postojana je do 12 sati.

Dva zasebna aplikatora omogućuju precizno nanošenje. Jedan ima dva završetka: prvi je zaobljeniji i deblji te se koristi za odvažno, obilno nanošenje, dok je drugi tanji i koristi se za preciznije nanošenje s osobnim pečatom. Drugi je aplikator sa šiljastim vrhom, koji omogućuje iscrtavanje linija i stapanje s kožom.

METODA:

 1. Priprema

„Paleta je iznimno fleksibilna, stoga ne morate koristiti sve boje odjednom – pustite mašti na volju! Za klasičnu definiciju oka predlažem nanošenje satenaste boje preko cijele površine kapka, budući da ćete tako dobiti dobru bazu za ostale slojeve.”

 • Nanesite satenastu baznu nijansu koristeći zaobljeni dio aplikatora; napravite lagani završni prijelaz prema arkadi, kao što biste učinili i s bilo kojim baznim sjenilom.

Lloydov savjet: „Općenito načelo primjene sjenila za oči: tamne se nijanse koriste za iscrtavanje linija, najsvjetlije se nanose ispod obrva i u unutarnji kut oka, a srednje tamne na kapak. Nakon što usvojite ovo pravilo, moći ćete koristiti bilo koju paletu sjenila za oči.”

 1. Skulpturiranje

„Kod klasične metode oblikovanja očiju koriste se srednje svijetle i svijetle nijanse za naglašavanje volumena; tamne nijanse nanesite na pregibe pa highlighterom osvijetlite pojedine dijelove kako bi oči izgledale veće. Nemojte se ograničavati pravilima – naravno da možete eksperimentirati i pronaći svoju jedinstvenu kombinaciju!”

 • Želite li da vaše oči izgledaju zaokruženije i veće, nakon nanošenja podloge i iscrtavanja linije (ako je to vaš željeni look) highlighterom osvijetlite područje na samoj sredini kapka, iznad zjenice. Na taj ćete način postići da vaše oči izgledaju veće.
 • Želite li postići cat eye efekt, highlighter nanesite u unutarnji kut oka, a tamnije nijanse prema vanjskom kutu. Na taj će način vaše oči dobiti bademasti oblik.
 • Želite li sakriti opuštene kapke, na to područje nanesite srednje tamnu do tamnu nijansu. Izgledat će manji, a vaše će oči poprimiti jasnije definiran oblik.

Lloydov savjet: „Tamne nijanse obično imaju mat teksturu, što stvara učinak ublažavanja. Svjetlije su nijanse sjajnije i privlače više svjetlosti te će stoga naglasiti crte lica.”

COUTURE PALETTE CONTOURING N13~ 450 hrk

COUTURE PALETTE CONTOURING N14~ 450 hrk

COUTURE CONTOURING 01~ 418 hrk

KISS & BLUSH STROBING 20 OS~ 302 hrk

Ostavite komentar