YOUR VALENTINE

 

Bliži nam se i taj dan, dan kada iskazujemo ljubav voljenoj osobi, bilo da je to djevojka, dečko, žena, muž, prijatelj, prijateljica ili netko vama vrlo drag. Postoje razne legende i mitovi koji govore o nastanku dana zaljubljenih, no službeno je Valentinovo proglašeno blagdanom 1537. godine, a kao takvim ga je proglasio engleski kralj Henry VIII.

Prvi doseljenici u Americi, za dan Svetog Valentina, slali su slatkiše onima prema kojima su gajili osjećaje. Diljem svijeta se održavaju natjecanja u najdužem ljubljenju. Za sada rekord najdužeg poljupca, tijekom kojeg im se usnice nisu razdvojile iznosi nešto više od 32 sata.

Bilo kako bilo, volite li Valentinovo ili ste antivalentinovski nastrojeni, 14.02. je dan kada mali vrckavi dječačić imenom Kupid ispaljuje svoje strelice i „pogođena“ osoba odmah postaje zaljubljena u osobu koju je u tom trenutku vidjela. Kažu da je čest poklon za Valentinovo Kama Sutra, to je priručnik kojem je prvotna namjera bila da nauči muškarce kako održati brak sretnim. Drage moje dame, znate što vam je činiti, trk po jedan primjerak za svoje drage muževe kako bi brak i dalje bio sretan. Danas u ovom užurbanom svijetu zaboravili smo bit samog Valentinova, a to je ljubav. Ljubav koja nas okružuje i koja je sastavni dio našeg bića, ljubav bez koje ne bi mogli živjeti. Neka Vam Valentinovo bude podsjetnik da svaki dan iskazujete ljubav, kroz male sitnice, znakove pažnje prema onima koje volite. Mi smo odlučili da ćemo čitavu godinu biti „YOUR VALENTINE“, te ćemo Vas svaki mjesec darivati. Na Vama je samo da nas pratite i sudjelujete u igrama. Kako se u prvom mjesecu nismo igrali, ovaj mjesec ćemo nagraditi dvoje čitatelja. Vaš zadatak je samo da nas pratite!

Za Orioli napisala

Minja Željka Markovina

Ostavite komentar