Vježbe koje izravnavaju trbuh

tjelovježba

Želite li izravnati i zategnuti trbuh osim redovnih kardiotreninga morate raditi trbušnjake tri do pet puta tjedno. Jer, vježbe za zatezanje trbuha su prije svega namijenjene onima koji nemaju mnogo sala i kojima je potrebna samo definicija mišića. U slučaju da imate malo više sala, trčanje će morati postati neophodan dio treninga. Uz trčanje mora se ograničiti i unos kalorija.

Koljena u stranu – Lezite na leđa, savijte noge, spojite koljena i savijte ih pod kutom od 90 stupnjeva. Ruke opružite pored tijela. Iz ovog položaja, spuštajte savijena koljena najprije na jednu, a zatim i na drugu stranu, što je moguće više ka podlozi. Trudite se da ramena i leđa budu sve vrijeme vježbe priljubljena za podlogu. Ponovite vježbu 10 puta s obje strane.

Ruka-stopalo – Lezite na podlogu sa savijenim nogama, blago raširenim. Ruke prekrižite na potiljku. Udahnite i zategnite mišiće trbuha. Na izdisaj podižite ramena od podloge, pogled usmjerite ka koljenima. Zatim, prstima lijeve ruke dotaknite desno stopalo, pa naizmjenično desnom rukom dotaknite lijevo stopalo. Vratite se u početni položaj, pa vježbu ponavljajte naizmjenično 16 puta.

Bočni trbušnjaci – Lezite na leđa, desnu ruku postavite pored tijela, lijevu iza glave, na potiljku. Lijevu nogu savijte u koljenu i oslonite se na podlogu, a desnu nogu, u predjelu članka, oslonite na lijevu.

Udahnite i zategnite mišiće trbuha. Na izdisaj, približavajte lijevo rame desnom koljenu, pogled neka bude usmjeren ka koljenu desne noge. Udahnite, i vratite se u početni položaj. Ponovite vježbu osam puta, pa promijenite stranu.

Svi koji brinu o svom izgledu dobro znaju da je uz odabir vježbi izuzetno važna upornost i ustrajnost.  Trud će se svakako isplatiti, a radost pri pogledu u ogledalo, nemjerljiva je.

M.Z.

Ostavite komentar