Vjerujete li u ljubav na prvi pogled?

Da li vam se je dogodilo kada ste sreli nekoga i odmah se zaljubili? Leptirići u trbuhu, predivni osjećaji, zanos…ali evo nekoliko činjenica koje će vam malo razjasniti o čemu se zapravo radi.

Ljubav na prvi pogled! Moramo vas razočarati, mnogi ljubavolozi tvrde da to ne postoji. Taj divan osjećaj koji preplavaljuje vaše tijelo, taj zanos koji osjećate kada ugledate osobu koja pali tu ‘vatru’ u vama, ta snažna želja se zapravo zove požuda!

Ponekada je to jako teško razlikovati. Mozak analizira situaciju i šalje signale našem tijelu, a obzirom da prvi se hormoni koje naše tijelo otpušta kada sretnemo nekoga tko nas privlači produciraju u spolnim organima, mi taj osjećaj automatski povezujemo s ljubavlju.

Ljubav je čista intenzivna emocija. To je osjećaj ljubavi, afekcije prema drugoj osobi. Rađa se u fazi privlačnosti, ali tijekom vremena i kako postajemo bliskiji pretvara se u dublju emotivnu povezanost koja nas potiče da radimo nevjerojatne stvari za osobe koje volimo.

Požuda je rezultat seksualne uzbuđenosti koja se događa kada nas netko fizički privlači. Riječ je o jakoj erotskoj povezanosti sa drugom osobom koja se uz trud i potrebno vrijeme može pretvoriti u romantičnu ljubav.

Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar