VERTIKALNE LINIJE I BORE

Neizbježan proces starenja je jedna gorka istina s kojom se svi moramo suočiti, a kad je riječ o koži, pristup Ageness Beauty Instituta je da ju podržimo na njenom putovanju k dubokoj starosti. To znači da nećemo jednostavno dopustili da koža prirodno učini ono što želi tj. podlegne utjecaju gravitacije!

Kako starimo dolazi do usporavanja svih metaboličkih procesa, a mi korištenjem masaže i posebno odabranih aktivnih tvari, želimo poboljšati aktivnost kože. To je filozofija iza koje stoji Elemis Pro Collagen i Pro-Definition tretman za lice.

Pro definiton ulje za lice stimulira funkcije kože, a linija na bazi biljnih matičnih stanica je formulirana posebno za zrelu kožu. Ali prije nego što dublje uđemo u filozofiju i sastojke, želim vam malo ispričati o linijama, a i borama na licu.

Horizontalne linije, kao što su linije smijeha, naglašene su izražajnim mimičkim pokretima koji se ponavljaju neprestano tijekom dana. To je ono što nazivamo “sretne bore”. One nisu strašne jer prenose pozitivne stvari o vašem karakteru – ali, naravno, ako je moguće, želimo ih svesti na minimum. Vertikalne linije i bore, međutim, proizlaze zbog nedostatka hidratacije, elastičnosti i volumena u koži, što dovodi do toga da lice izgleda ljutito, tužno ili umorno. To su najčešće linije i bore koje vidimo na području oko usta ili  brazde između obrva – što naše lice čini ozbiljnim.

Himalajski Gentian je ayurvedska super-biljka, koja je pokazala izrazito jaki utjecaj na ublažavanje vertikalnih linija i bora, dok također pomaže u jačanju epidermalne debljine stimulirajući proliferaciju keratinocita.

Elemis Pro-Definition ulje za lice specifično cilja ekspresivne linije na koži, a posebno, one okomite, što rezultira time da koža izgleda punije, čvršće i zategnutije.

Ekstrakt matičnih stanica maline osigurava mješavinu karotenoida, lipida i fenolnih kiselina koje pomažu u hidrataciji kože, pojačavaju vlagu, dok se koža hrani izrazito bogatim organskim uljem Opuncije kaktusa, biljka izrazito bogato esencijalnim masnim kiselinama.

Ovo redefinirajuće ulja za lice je No1 borac za lifting kože. Podupire lipidnu barijeru kože i sprječava dehidraciju te tako pruža dodatnu elastičnost kože.

Osigurajte svojoj koži dodatni lifting te ga nanesite pomoću ovih specijaliziranih pokreta:

  1. Nanesite 3-4 kapi u dlanove i lagano zagrijte u rukama. Prinesite ruke i licu i duboko udahnite, izbjegavajte kapke. Lagano utapkajte po licu, vratu i dekolteu.
  2. Nježno stavite ruke na bradu i naizmjence povlačite s lijeve strane na desnu i obrnuto na područje čeljusti, podbratka do pa sve do ušiju.
  3. Klizite prstima ispod očiju prema korijenu nosa, a zatim do čela. Klizite od središta do ušiju.
  4. Kliznite rukama niz bočne strane lica i laganim glađenjem od vrata do brade nanesite ostatak proizvoda u pokretima prema gore.

Imate li pitanje vezano uz ovu temu? Predlažemo da ga postavite na stranici Pitaj Sanju!

Autor: Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta, kozmetičarka po struci, wellness-koordinatorica, edukatorica za učilište Vimal u području wellness-masaža, tretmana lica i tijela te standarda i protokola u wellnessu. Godinama posvećena učenju i usavršavanju različitih metoda, tehnika i protokola za tretmane i dijagnostiku lica i tijela.

Midas

Ostavite komentar