Velika očekivanja u seksu

DUREX istraživanje pokazalo kako 52% parova očekuje bolji seks tijekom odmora no 60% doživi razočaranje

Uništavaju li gadgeti naš odmor? DUREX je pokrenuo #donotdisturb društveni eksperiment

durex

Durex, brand br. 1 u svijetu, koji se brine o seksualnom zadovoljstvu, objavio je istraživanje koje proučava navike parova i njihova velika očekivanja u seksu te utjecaj gadgeta na ljubavni život tijekom putovanja. Istraživanje slijedi znanstvenu studiju i društveni eksperiment proveden sa stvarnim parovima tijekom stvarnog putovanja koje je zabilježeno u videu. Brand očekuje kako će ovo istraživanje dati odgovor na pitanje kako da parovi poboljšaju doživljaj vođenja ljubavi dok su na odmoru.

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 2000 ispitanika pokazalo je kako čak 52% očekuje bolje seksualno iskustvo dok su na odmoru, dok 60% priznaje kako u stvarnosti dožive razočaranje. Rezultat ne čudi ako znamo kako 40% njih nije sklono potaknuti partnera na vođenje ljubavi ako je njihov partner u krevetu i radi nešto na svom telefonu. Nadalje, 41% ispitanika priznalo je kako noći s partnerom na odmoru provode koncentrirajući se svatko na svoj telefon, umjesto jedno na drugo.

Istraživanje je pokazalo kako “digitalne smetnje” na odmoru negativno utječu na naše ljubavne veze. Više od četvrtine ispitanih tako je reklo kako pregledavanje telefona na odmoru uzrokuje svađe s partnerom. Od toga 59% kaže kako njihov partner provodi previše vremena na pametnim uređajima, a više od polovice njih smatra kako čitava veza pati zbog toga – 72 ispitanika su priznala kako koriste telefone tijekom seksa!

Uz ove podatke, istraživanje je omogućilo dragocjen uvid u razlike između različitih dobnih skupina ispitanika. Čak petina ispitanih priznala je kako telefon i tablet onemogućuju njihov seksualni život na odmoru, a taj broj se povećao na trećinu kad je riječ o ljudima do 35 godina starosti – tj. onih koji su odrasli sa svom tom tehnologijom. Povrh toga, 15% priznaje kako rjeđe vodi ljubav nego prije upravo zbog pojave gadgeta u njihovom životu. Taj broj ponovno raste i iznosi čak trećinu kad su u pitanju ispitanici mlađi od 35 godina.

Društvene mreže tu igraju osobitu ulogu jer čak 65% objavljuje postove čak tri puta dnevno, a 42% priznaje kako tijekom odmora objavljuju slike posebnih trenutaka rađe nego da provode vrijeme s partnerom. Opuštanje uz bazen ili na plaži je najbolje vrijeme da se isključimo i odmorimo, no gotovo polovica ispitanika priznala je kako koriste svoje pametne uređaje čak i tada – žene prednjače u tome za 27%, u odnosu na muškarce.

 #donotdisturb

Durex vjeruje kako postoji rješenje. Ipak, 57% ispitanika priznaje kako bi im partneri više zagolicali maštu kad bi isključili pametne uređaje i usredotočili se na partnera. Kako bi provjerio jesu li ove brojke istinite, Durex je pozvao stvarne parove na putovanje iz snova i sudjelovanje u društvenom eksperimentu. Parovi su podijeljeni na one koji su se odrekli korištenja uređaja tijekom putovanja i one koji su ih mogli zadržati, a sve je zabilježeno budnim okom kamere. Video #donotdisturb eksperiment nudi fascinantni uvid u to kako uređaji utječu na parove i ostvarenje njihovih velikih očekivanja u seksu.

Dr. Sharif Mowlabocus iz Centra za seksualnu neusklađenost na Sveučilštu u Sussexu proveo je dodatno istraživanje nastavno na rezultate Durexovog istraživanja. Njegovo istraživanje pokazalo je kako hotelsku sobu mnogi smatraju sobom za neometano korištenje uređaja zbog besplatnog WiFi pristupa. Dr. Mowlabocus je također naglasio kako postoje indikacije da korištenje uređaja od strane jednog partnera potiče drugog, čime se povećava problem.

Dr. Mowlabocus je zaključio, “Sudionici vjeruju kako bi odmor trebao biti vrijeme opuštanja – od posla, kućanskih obveza i društvenih mreža. Ipak, hotelska soba je postala poput medijskog centra, zbog učitavanja fotografija, prijavljivanja na lokacijama, slanja poruka i chatova, pregleda vijesti. Moguće rješenje bi bilo kad bi se uspostavile granice, pa kad bi se na primjer ograničila uporaba telefona ili kad bi se isti koristili samo u predvorju.

“Odmori su prije bili vrijeme namijenjeno opuštanju i povezivanju s partnerom”, slaže se Volker Sydow, globalni voditelj branda Durex. “Ipak, ovaj eksperiment je pokazao kako sve veća ovisnost o prenosivoj tehnologiji za potrebe zabave i povezivanja, čak i tijekom odmora, sprečava uživanje u ljubavnim vezama. Durex je zato pozvao parove da se odmore od svojih uređaja dok su na putovanju te da uživaju u svom partneru, a ne telefonu.”  

Bi li parovi trebali ići na odmor bez uređaja? Pogledajte #donotdisturb eksperiment

Koliko gadgeti utječu na Vaš seksualni život i kako Vi razbuktavate maštu partnera?

 

 

17 Komentara on this article. Feel free to join this conversation.

 1. Petra Landripet 08/17/2016 u 13:29 - Reply

  Nemogu bas reci da gadgeti puno utječu ali ipak malo da.Mozda bi brze oboje bili u krevetu da uz večeru ne igramo Candy crush pa znate ono kad se zainatite e sada cu te prijeci pa to zna potrajati i do sat vremena .Pa ja ostanem bez zivota odem u krevet sama i zaspim a njemu zao me buditi .Znaci ipak su malo krivi 🙂 A sto se tiče mašte tu dolaze do plusa Gadgeti pa posluze za poslati “zanimljivu” fotku,poruku .

 2. Ivona 08/17/2016 u 13:36 - Reply

  Pa mislim da gadgeti nemaju sta raditi u spavacoj sobi. Osobno partner i ja kad idemo “spavati” ostavljamo mobitele u dnevnom i posvetimo se jedno drugom. Poslije akcije slijedi mazenje.
  Neko sexy donje rublje, nova poza i malo vise zenske inicijative moze uciniti cuda. Svaki puta nas sex zacinimo s nekim novim detaljem. Vazno je ne sramiti se i isprobati sve vase zajednicke sexualne zelje.

 3. Danci 08/17/2016 u 14:15 - Reply

  Mislim da gadgeti skoro pa uopće ne utjecu na nas seksualni zivot….
  A masta…hmmm…. pa zbilja ne treba puno, samo se prepustiti 😉
  i u mom slučaju ddoobro zastiti hehehe

 4. Maja 08/17/2016 u 16:25 - Reply

  Ne bas, ja sam romantik:)

 5. Triplel 08/17/2016 u 17:42 - Reply

  Kod nas ne utječu jer nismo ovisni o njima,nije nam potrebna ni mašta ,samo se prepustimo strastima pa kud nas odvedu ,dok nas djeca ne ometu dok lupaju po vratima jer žele k nama u sobu!

 6. HRVOJE ČAČIĆ 08/17/2016 u 18:47 - Reply

  Evo iskreno, ja ni ne znam što je to :seljo: tako da očito nam nije ni potrebno što god da je haha 😀 Mašta čini svašta 😀

 7. Marko 08/17/2016 u 18:54 - Reply

  Gadgeti nemaju mjesta u nasoj spavacoj sobi i sigurno ne utjecu na nas sexuAlni zivot.
  Malo maste, koja slatka rijec i sve postaje kao u snu 😉

 8. Natalija 08/17/2016 u 20:29 - Reply

  Sa toliko novih raznih aplikacija, gadgeti svakako doprinose zabavi…. A sa vibrom nikako ne možete pogriješiti, npr da se mob stavi na hmmmmmm, određeno mjesto a partner zove… I vibrira.. I pruža užitak ;)))))
  Svom partneru razbuktavam maštu svojom slobodom, uživamo, istražujemo i zabavljamo se 😛

 9. miha 08/17/2016 u 21:48 - Reply

  Naravno da gadgeti mogu pridonijeti boljem uzitku, razviti malo maste….

  svojoj partnerici uvijek udovoljavam, a i ona meni, mislim da je sve na obostrano zadovoljstvo!

 10. Jasmina 08/18/2016 u 9:08 - Reply

  Ako nema strasti između partnera nijedan gadget ne može pomoći. Ali uz pomoć njih to može biti zanimljiva i opuštajuća igra 🙂

 11. Danijela 08/18/2016 u 9:50 - Reply

  Gadgeti ni malo ne utječu na seksualni život. Potrebno je samo zaključati vrata, isključiti onaj prekidač u glavi i opustiti se. Ostalo dođe samo po sebi.

 12. Tenaa 08/18/2016 u 11:24 - Reply

  Mastu gadgeti mogu malo probuditi…ali bez neke povezanosti i strasti medu partnerima mislim da nista od toga.
  Partnera uvijek odusevi neka nova oblekica…poza… 😉

 13. Anita 08/18/2016 u 13:32 - Reply

  Pomalo i utječu. On često dugo igra igrice na kompu, a ja visim na fejsu i nekako se zaboravimo baviti jedan drugim. Zato imamo pravilo da nakon 20 sati nema kompa ni mobitela. Tada možemo upotrijebiti maštu 🙂

 14. Dragan 08/18/2016 u 14:55 - Reply

  Gadgeti ne utječu na nas seksualni život nimalo, ja sa mojom partnericom najprije počnemo sa maženjem, predigrom i na kraju sa vatrenim seksom.

 15. Hella 08/18/2016 u 15:44 - Reply

  Kad sam ja na ljetovanju,ja u gadgete uopce ne gledam…uopce me nije briga za nikoga,samo zelim odmoriti i uzivati u svakom smislu te rijeci ? A kuci..sasvim druga prica i rutina…on na laptopu,ja na mobu…i mozete si mislit kako je sexulani zivot uzbudljiv ? Treba to sve pobacati u smece!!! ??

 16. Ivona 08/19/2016 u 1:56 - Reply

  Gadgeti ne utječu na moj seksualni život, više sam staromodan tip što se toga tiče. Maštu partnera budim najčešće zabavnim idejama, novim mjestima..

 17. Damir Konjević 08/24/2016 u 22:43 - Reply

  to je ono pravo što treba za uživanje

Ostavite komentar