Vampirski tretman od vlastite krvi za pomlađivanje i regeneraciju kože lica!

Vampirski tretman postao je sinonim za PRP, Platetelt-Rich Plasma, jedan od trenutno najtraženijih tretmana za pomlađivanje i hidrataciju lica. Naime, radi se o plazmi bogatoj trombocitima koja se ubrizgava u vašu kožu. Možda zvuči bizarno, no zapravo je vrlo logično i jednostavno, iako možda nije najbolja opcija za one koji imaju strah od krvi, no krajnji efekt će vas definitivno pozitivno iznenaditi da će te zanemariti samo naizgled strašan proces.

Važno je naglasiti da za ovaj tretman ne postoji nikakvo dobno ograničenje ili negativan učinak, a to je upravo zato što se koristi vlastita krv. Već se nekoliko godina u medicini i estetskoj kirurgiji koristi vlastito tkivo zbog sigurnosti i najpoželjnijih prirodnih rezultata. Možda nije na odmet spomenuti da se za ovu metodu odlučuju i najpoznatije ličnosti Hrvatske i svijeta, od Kim Kardashian do Lane Jurčević, a već smo se uvjerili da se na tretman ponovo vraćaju zadovoljne. Nakon samo jednoga tretmana osjetit ćete veliku razliku u elastičnosti, hidrataciji i sjaju kože, a dovoljno ga je ponavljati svakih nekoliko mjeseci. Naravno učestalost tretmana ovisi o teksturi kože i godinama, no svakako ako uradite i samo jedan tretman u godinu ili dvije primijetit ćete veliku razliku u zdravlju kože. Zanimljivo je što se najveća regeneracija primjećuje tek 30 dana od tretmana i vremenom je izraženija.

Proces započinje vađenjem male doze vaše krvi koja se odmah centrifugira tako da se odvoji tekući dio krvi, odnosno plazma, i stanični, crveni dio koji se odbacuje. Tako da se zapravo koristi vaša plazma bogata trombocitima i matičnim stanicama koje potiču regeneraciju tkiva u čemu leži cijela tajna rezultata. Plazma se pomiješa s aktivatorom koji potiče proizvodnju novoga kolagena i pritom ubrizgava u vaše lice. Treba naglasiti da je proces zaista minimalno bolan, no za one jako osjetljive može se nanijeti krema kao anestezija te možete birati između ubrizgavanja potpuno tankim iglicama ili dermapenom. Možda je najbolje isprobati oba tretmana i odlučiti se nakon koji nam najviše odgovara.

Cijeli proces, od vađenja krvi do završetka ubrizgavanja, traje svega sat vremena, a lice nema nikakve vizualne posljedice, osim možda blagoga crvenila. Naravno, nikakve alergije nisu moguće obzirom da je riječ o vašoj krvi i vašem tkivu tako da ako ste razmišljali o pomlađivanju svoga lica ili laganoj regeneraciji kože, ovo je idealan tretman za vas. Možete se slobodno prepustiti u ruke stručnjaka i nakon sat vremena izaći s osvježenim licem koje će iz dana u dan sve svježije izgledati, a vjerujemo da ćete se tako i osjećati.

Marija Maleš

Midas Widget

Ostavite komentar