USKORO ĆE PASTI PRVI SNIJEG I LOV NA UBOJICU POČINJE

Jučer je održana svečana zagrebačka premijera u CineStar Branimir Centar u Zagrebu, a od sutra se prikazuje u svim kinima diljem Hrvatske, dugoočekivani dramatični triler SNJEGOVIĆ snimljen prema istoimenom romanu u režiji Tomasa Alfredsona kojeg su među prvima došle pogledati i brojne poznate osobe iz našeg javnog života poput Mie Anočić-Valentić, Sandija Cenova, Nine Erak-Svrtan, Davora Dretara i mnogi drugi..

Najveći norveški genij kriminalistike Joa Nesbø kaže kako često započinje pisati roman kad u glavi ima samo jednu vizualnu scenu, a prva ideja o Snjegoviću bila je ujedno i početak romana. Pred obiteljskom kućom pojavio se snjegović, za kojeg nitko nije znao tko ga je napravio… Ubojstva koja se ponavljaju svake zime, prezgodni Michael Fassbender, utjelovljen u liku detektiva Harrya Holea i Rebecca Ferguson, zgodna i mlada kolegica, prava je filmska poslastica i definitivno najiščekivaniji film godine.

Beskrajna bjelina, skandinavska zima i plavetnilo samo su dio šarma napetice o lovu na serijskog ubojicu nastale prema bestseleru Joa Nesboa. Dolaskom jeseni u Oslo, vraća se strah od misterioznih ubojstava koja se ponavljaju svake zime proteklog desetljeća. Krvavi tragovi i jezivi snjegovići potpis su ubojice. Istragu slučaja preuzima detektiv Harry Hole, te uz pomoć ambiciozne mlade kolegice pokušava stati na kraj ubojstvima. Kako će detektiv Hole otkriti serijskog ubojicu i kako će uz pomoć mlade talentirane kolegice, desetljeće stare slučajeve povezati s novim ubojstvom, jer vremena ima samo do prvog sljedećeg snijega?!

U filmu se pojavljuju , osim Michaela Fassbendera i Rebecce Ferguson koja je publici poznata iz filmova Nemoguća misija i Djevojka u vlaku i Charlotte Gainsbourg te J.K. Simmons. Radnja je u potpunosti snimana u Norveškoj – u Oslu, Bergenu i na području Rjukana – tijekom oštre skandinavske zime.

Moja topla preporuka, pogledati svakako! Jeste li znali? Film je trebao snimati Martin Scorsese, ali je film na kraju preuzeo švedski redatelj Tomas Alfredson, dok je Scorsese ostao u timu kao izvršni producent. Michael Fassbender je počeo sa snimanjem ovog filma samo dva dana nakon što je završio snimanje Assassin’s Creeda. Prva ‘’reklama” za film bio je neslužbeni poster kreiran od strane anonimnog studenta filma, koji je neko vrijeme kružio internetom.

Ne sumanjamo da će SNJEGOVIĆ biti jedan od najgledanijih filmova 2017. godine!

SNJEGOVIĆ u domaća kina stiže sutra 12. listopada!

Rosie Kugli

Midas

Ostavite komentar