U Hrvatsku stigla INDIBA, omiljeni Messijev aparat za rehabilitaciju ozljeda

U Medical Body Balance stigla nova Indiba Activ CT9, omiljeni Messijev aparat za rehabilitaciju ozljeda

Učinak ovog aparata i fizioterapeutskog liječenja temelji se kod akutnih i kroničnih problema mišićno – koštanog zglobnog sustava (burzitis, kapsulitis, tendinopatija, lumbago, cervikalgija, modrice – edemi, prijelomi – frakture, upale, hondromalacije).

‘Indiba drastično smanjuje boli i otekline te ubrzava proces ozdravljenja, aktivira biostimulaciju, potiče mikrocirkulaciju i metaboličku hiperaktivaciju, poštujući fiziologiju stanica”, objašnjava nam Velibor Viboh, dipl.Physioth.,osnivač poliklinike. ‘Rezultati su odmah vidljivi, u prvoj terapiji i do 50%. Radi se kroz manualnu terapiju i kroz pokret pa su zahvaćene i duboke i otpornije strukture, a ne kao do sad samo meke i pasivne’, pojašnjava Viboh.

Jedno od glavnih područja uporabe INDIBE je sportska fizioterapija. Brzi i izvrsni rezultati INDIBA tretmana, akutnih i kroničnih stanja iznimno su važni za brz oporavak tkiva i sprečavanje recidiva.

Indibu obožavaju vrhunski sportaši poput Lionela Messija, Neymara, Jordi Albe, Ivana Rakitića, Rafaela Nadala, igrača francuske rukometne reprezentacije, tenisačice Garbine Muguruze, ali i naše Devis Cup reprezentacije koja se rehabilitira upravo u poliklinici Medical Body Balance. Među prvima je aparat isprobao naš tenisač Franko Škugor.

Glavni cilj aparata je liječenje akutnih ozljeda. Pomaže pri regeneraciji i opuštanju, kod kronične boli i umora mišića, priprema za natjecanja, u sprječavanju ozljeda, kod prijeloma i upala.

Nova INDIBA® Activ temelji se na 448 kHz frekvenciji koja je ključ aktivne stanične terapije koja djeluje na biološko tkivo. U medicinskoj studiji opisana je kao Proionic® System jedinstveni sustav koji stimulira intra i extra staničnu ionsku izmjenu, vračajući fiziološku električnu aktivnost stanica koja omogućuje pravilno funkcioniranje stanica.

STANIČNA BIOSTIMULACIJA > ne-termična

– proizvedena visokofrekventna energija prilagođava propusnost stanične membrane i kada se koristi za netermalnu aplikaciju. Povećava intra i ekstrastaničnu ionsku izmjenu i osigurava učinkovitu regeneraciju tkiva.

VASKULARIZACIJA (mikrocirkulacija) > termična

– povećanu mikrocikulaciju nadopunjuje bio-stimulacija i snabdjeva tkivo s elementima potrebnima za regeneraciju. Kapilarna vazodilatacije hrani i donosi kisik u tkiva, poboljšava vensku i limfnu resorpciju.

HIPER-ACTIVACIJA > hipertermija

– hipertermija uvelike povećava stanični metabolizam i počinje proces preoblikovanja u tkivu da se bori protiv fibroze. Tkivo se preoblikuje čak i u kroničnim slučajevima u kojima je fibroza prisutna već neko vrijeme, kao što su dugoročni učinci prethodne traume ili artritis.

Fotografije usupio Medical Body Balance

Midas Widget

Ostavite komentar