Tvrtka Almagea predstavila novi proizvod na tržištu ALMAGEA PRENATAL OMEGA3+

Tvrtka Almagea predstavila je novi inovativni proizvod na hrvatskom tržištu- dodatak prehrani za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje.

Trudnoća je jedno od nutritivno najzahtjevnijih razdoblja u životu žene. Tijekom trudnoće dolazi do brzog dijeljenja stanica i razvoja organa. Adekvatna opskrba nutrijentima od iznimne je važnosti za potporu rasta i pravilan razvoj djeteta.

Uravnotežena i raznolika prehrana od ključne je važnosti prije i tijekom trudnoće kao i za vrijeme razdoblja dojenja, a povećane potrebe trudnica i dojilja za određenim esencijalnim nutrijentima pomaže zadovoljiti Almagea® PRENATAL OMEGA3+.

almagea

Almagea® PRENATAL OMEGA3+ predstavlja novu generaciju dodataka prehrani, koji u inovativnoj Licaps® DuoCap™ kapsuli s tekućim punjenjem sadrži esencijalne nutrijente u kombinaciji s omega-3 masnim kiselinama za zdravu trudnoću i dojenje. Riječ je o kompleksu vitamina i minerala obogaćenom omega-3 masnim kiselinama (DHA i EPA), folnom kiselinom, vitaminom B12, vitaminom B6, vitaminom D, željezom, magnezijem i jodom. Istraživanja ukazuju da unos folne kiseline prije i tijekom rane faze trudnoće može smanjiti rizik od oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju.

alm

„Tijekom posljednjih 30 godina brojna su znanstvena istraživanja ukazala na važnost određenih nutrijenata tijekom pripreme za trudnoću, trudnoće i dojenja, a najveći broj dokaza postoji za folnu kiselinu, omega-3 masne kiseline (DHA i EPA), željezo, jod, vitamine B6, B12, D te magnezij. Te hranjive tvari ponekad se nazivaju i ključnim nutrijentima za zdravu trudnoću i dojenje.

Primjena folne kiseline prije i u ranim mjesecima trudnoće u rutinskoj je ginekološkoj praksi, a sve češće se preporučuje i dodatna primjena omega-3 masnih kiselina (DHA i EPA) koje imaju dalekosežne povoljne učinke na kognitivni razvoj djeteta. U javnosti su manje poznati učinci joda na zdravu trudnoću, a najnovije znanstvene publikacije ukazuju kako 2/3 trudnica u Europi ne unosi dovoljno joda. Brojni autoriteti smatraju kako dodatak joda u prenatalne pripravke donosi brojne koristi za dijete i zdravstveni sustav u cijelosti.“, istaknula je prilikom predstavljanja proizvoda nutricionistica doc.dr.sc Darija Vranešić Bender.

Što je Almagea PRENATAL OMEGA 3+?

  • Posebno formuliran dodatak prehrani za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje
  • Osigurava omega-3 masnu kiselinu (DHA) – važnu za pravilan razvoj djeteta. Dnevni unos od 200 mg DHA za vrijeme trudnoće i dojenja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa i dojenčadi.
  • Zadovoljava povećane potrebe za folnom kiselinom za vrijeme trudnoće i laktacije. Dodatnim unosom folne kiseline povećava se razina folata majke. Niska razina folata u organizmu majke je čimbenik rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju.
  • Formulacija bogata željezom. Željezo doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina.
  • Zadovoljava potrebe trudnica i dojilja za vitaminima B6, B12, D, E i jodom.
  • Dolazi u obliku Licaps® DuoCap™ kapsule koje dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari.
  • Licaps® DuoCap™ kapsule štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza.
  • Bez specifičnog „ribljeg“ okusa i mirisa.
  • Blage za želudac.

Almagea PRENATAL OMEGA3+ preporuča se kao pomoć pri zadovoljenju povećanih potreba za nutrijentima tijekom trudnoće i dojenja. Namijenjen je svim ženama reproduktivne dobi koje planiraju trudnoću, tijekom cijele trudnoće i tijekom cijelog trajanja laktacije.

Ginekologica prim.dr.sc. Ulla Marton, dr.med. specijalistica ginekologije i opstetricije iz Poliklinike Dr. Marton istaknula je važnost folne kiseline u prevenciji defekata neuralne cijevi i drugih malformacija (70 % manji rizik prilikom dodatne primjene folne kiseline), prehrane i dodataka prehrani u započinjanju i održavanju zdrave trudnoće te važnost stručne preporuke i kontinuiranog savjetovanja s nadležnim ginekologom o primjeni dodataka prehrani s optimalnim sastavom prije, za vrijeme i nakon trudnoće.

“Potrebna je konstantna edukacija jer sve što sada napravite, ulažete u generacije koje tek dolaze. Ono što vi kao majka koristite, ulažete u svoje biološko dijete, ali sa određenim navikama i stilom života, odgajate buduće generacije koje tek dolaze. Na žalost osobno smatram da ulaskom u trudnoću, a vrlo često i u profesionalnoj zajednici, žene tek tada dobivaju preparat u tom trenu, ali prevencija je zapravo najvažnija stvar. Ono što je na sjeverno europskom tržištu (Norveška, Njemačka, Švedska) dobro je to što ima konraceptivne pilule koje već u startu sadrže folnu kiselinu, a korist tih preparata je ta što žene ulaze u samu trudnoću već obogaćene folnom kiselinom. Mi danas jedemo hranu koja nam ne pruža odgovarajuće nutrijente, a ulaganje je bitno ne samo za neurološki nego i strukturalni razvoj djeteta.”, naglasila je prim.dr.sc. Ulla Marton.

Još jedna zanimljivost koju je dr. Marton istaknula kako se s trudnoćom ne trebaju prekidati sve tjelesne aktivnosti na koje smo navikli. “Mišić prepoznaje svoju aktivnost jer naše tijelo sve pamti. Ako je postojala određena tjelesna aktivnost, treba je nastaviti u granicama u kojima se žena osjeća sigurno te ukoliko je ginekološki nalaz uredan, na primjer ako posteljica nije spuštena i slično”, istaknula je dr. Marton.

Zašto je Almagea PRENATAL OMEGA 3+ inovativan?

Almagea PRENATAL OMEGA3+ dolazi u inovativnoj Licaps® DuoCap™ kapsuli s tekućim punjenjem sadrži kritične nutrijente za zdravu trudnoću i dojenje u kombinaciji s omega-3 masnim kiselinama. DuoCap je patentirani sustav kapsule-u-kapsuli, u kojem je manja kapsula, prethodno napunjena, umetnuta u veću kapsulu napunjenu tekućim medijem. Unutarnja, manja kapsula sadrži vitamine i minerale. Dok se omega-3 masne kiseline nalaze u vanjskoj, većoj kapsuli.

Licaps DuoCap kapsule ispunjavaju visoke standarde čistoće i sigurnosti, lagane su za gutanje, nježnije za želudac, te su izuzetno stabilne i učinkovite zbog tekućeg oblika koji se brzo i učinkovito apsorbira u organizmu.

Almagea PRENATAL OMEGA3+ kapsule ne sadrži otapala, konzervanse, gluten, laktozu, škrob, plastifikatore, alergene ni GMO sastojke.                                                                                                                                      Način primjene: 2 puta dnevno po jedna kapsula, uz obroke                                                                                           

Upozorenje: Ne preporuča se osobama alergičnima na ribu i morske plodove.

Almagea PRENATAL OMEGA 3+ dodatak prehrani dostupan je za kupnju u svim ljekarnama i preko Almagea web shopa .

Pakiranje sadrži 60 kapsula. Cijena pakiranja iznosi 205,00 kn.

A.M.

Midas Widget

Ostavite komentar