Tulum u samostanu ispraćen ovacijama u obnovljenoj Komediji

Zagreb, 26. studenog 2018. – Nakon duga tri i pol mjeseca, obožavatelji zagrebačkog Kazališta Komedija napokon su dočekali trenutak da se vrate na svoje omiljeno mjesto. A da je vrijedilo čekati, dugim pljeskom potvrdilo je više od četiri stotine uzvanika koji su imali priliku uživati u premijeri nagrađivane hit komedije Tulum u samostanu, sjedeći u potpuno obnovljenom kazalištu, novoj rasvjeti te akustici.

Prije početka, ravnatelj Krešimir Batinić, kratim se govorom obratio publici te proglasio 68. sezonu Kazališta Komedija otvorenom.
Glumci Vanja Ćirić, Igor Mešin, Ronald Žlabur, Dajana Čuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Ivan Čuić ispričali su zanimljivu priču o jednoj neobičnoj novogodišnjoj noći i proslavi, u režiji Aide Bukvić.

 

View this post on Instagram

 

Bravo! Bravo! Bravo!!! 👏👏👏 . . . #tulumusamostanu #tulumasi #ekipa #kazalistekomedija #stopostokomedija #premijera #hit #ponosni

A post shared by Kazaliste Komedija (@kazaliste_komedija) on

Scenograf i oblikovatelj svjetla je Ivo Knezović, koji je, zajedno s Hrvojem Vranićem i preveo tekst s engleskog, kostimografkinja je Gabrijela Krešić, a autor glazbe Christian Kanazir. Riječ je o svjetskoj uspješnici (The Priory), nagrađivanog dramaturga i scenarista Michaela Wynnea iz Birkenheada u Engleskoj, koja je premijerno izvedena u londonskom Royal Court Theatreu 2009. godine, a nakon pohvala kritičara, osvojila je nagradu Olivier za najbolju novu komediju. Djelo se dotiče tema poput uspjeha, neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti.

 

View this post on Instagram

 

Za novu predstavu i novu sezonu! 🥂✨💫 . . . #tulumusamostanu #kazalistekomedija #stopostokomedija #premijera #novapredstava

A post shared by Kazaliste Komedija (@kazaliste_komedija) on

A iz prvih redova ovu su crnohumornu dramu gledali prijatelji i kolege iz Komedije i drugih kazališta te brojna poznata lica poput predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Alfija Kabilja, Zdenke Kovačiček, Vanne, Barbare Kolar, Tihane i Saše Zalepugin, Sandre Bagarić, Vande Winter, Nine Kaić Madić, Marije Borić, Damira Lončara, Filipa Juričića, Marka i Slavka Jurage, Marija Sedmaka, Jagode i Ivice Zadra, Zsa Zse, Vedrane Linardić, Ivane Delač Đolo, Ivane Mišure, Semente Rajhard, Mirjane Mikulec, Ane Karamarko i brojni drugi.

Tulum u samostanu (The Priory) premijerno je izveden u londonskom Royal Court Theatreu 2009. godine, a nakon pohvala kritičara, osvojio je nagradu Olivier za najbolju novu komediju. Djelo se dotiče tema poput uspjeha, neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti, a u ovoj će se godini moći pogledati 26.,27. i 28. studenog te 14. i 15. prosinca s početkom u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Ulaznice.hr, na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave. Sve ostale informacije dostupne su na službenoj internetskoj stranici, Facebook stranici te Instagram profilu.

Midas Widget

Ostavite komentar