TROSTRUKA PRIJETNJA: 3 VANJSKA STRESORA KOJI ŠTETE VAŠOJ KOŽI

SAVJETI KAKO ZAŠTITI KOŽU

Svi znamo da unutarnji stres može dovesti vašu kožu u neravnotežu – ako ste ikada doživjeli da vam izbiju prištići noć prije nekog velikog eventa, znat ćete na što mislimo, ali u današnjem užurbanom svijetu moramo obratiti pažnju na vanjske stresore u našoj okilini.

Svjetska zdravstvena organizacija dokazala je da smo okruženi zagađenjem koje premašuje preporučene granice toksičnosti zraka, stoga nikad nije bilo relevantnije da se uhvatimo u koštac s rješavanjem ovih modernih agresora.

Govorimo o vanjskom onečišćenju, UV zračenju i HEVL (High Energy Visible Light) – fantastičnoj trojci kojima smo svakodnevno izloženi, a utječu na našu kožu kao tihi zagađivač našeg tena. Pročitajte kako utječu i  što oni rade na vašoj koži i kako se možete zaštititi od njih.

Zgađenje – vanjsko onečišćenje

Zagađenje zraka sastoji se od neželjenih kemijskih elemenata koji zagađuju naš zrak. U današnjim urbanim sredinama industrijske emisije i emisije vozila su neke od primarnih onečiščivača zraka. Jednostavno rečeno, zagađivač je svaki neželjeni element koji zagađuje naš zrak. Sve kemijske tvari doprinose onečišćenju, kao i toplina, buka i svjetlost.

UV svjetlo i zračenje

UV svjetlo se može podijeliti u tri odvojene kategorije. UVC blokira sloj o-zona. UVB su žarišne zrake i primarni uzrok opeklina i raka kože, dok UVA prodire dublje u dermis. UVA može pridonijeti da brže i lakše izgorite na suncu, a uzrokuje rak kože, stvaranje bora i preuranjeno starenje kože.

HEVL (High Energy Visible Light)

Poznat i kao plavo svjetlo, svjetlost visoke energetske vidljivosti (HEVL) odnosi se na plavo / ljubičasti segment svjetlosnog spektra. HEVL ne samo da emitira sunce, već može biti proizveden i pomoću LED zaslona, ​​poput onih pronađenih na elektroničkim uređajima, uključujući televizore, tablete pa čak i pametne telefone.

Tri Elemisove kreme nove generacije s visokim zaštitnim faktorom su idelano riješenje za borbu s ova tri stresora. Mikronizirane kreme za sunčanje nude jedinstvenu inkapsuliranu formulu koja ne ostavlja bijele tragove na licu, a ujedno nudi ravnomjernu raspodjelu širokog spektra UVA i UVB zaštite.

Kako funkcionira? Vrhunska tehnologija obuhvaća tradicionalne UV apsorbere unutar inkapsulirane dvostruke sfere koja postiže visoku SPF zaštitu s mnogo nižom koncentracijom aktivnih sastojaka za zaštitu od sunca. Tradicionalni SPF proizvod koristit će 5-10 puta veću razinu.

Dvostruka količina mikroinkapsulirane kreme za sunčanje također je osigurana molekulama s negativnim nabojem, što znači da se čestice odbijaju međusobno na površini kože, što rezultira vrlo ravnomjerno raspoređenim slojem UVA I UVB zaštite na licu. S manje aktivnih sastojaka za zaštitu od sunca i postižemo istu razinu zaštite, tekstura ostaje prozračna i lagana za kožu, bez kompromitiranja učinkovitosti i izvedbe proizvoda.

Liquid Layer SPF 30 krema za zaštitu od sunca

Visoka zaštita za zaštitu od sunca

PREDNOSTI: Štiti, hrani, vlaži

Broadspektrum, vodootporna krema za zaštitu od fizičke barijere štiti od štetnih zraka sunca. Pogodna za sve tipove koža. Nanosi se na vašu postojeću dnevnu kremu.

Pro-Collagen morska krema SPF 30

PREDNOSTI: učvrščuje, zaglađuje, hidratizira

Ova klinički dokazana anti aging formulacija kombinira moćne sastojake poput morske alge Padina Pavonica i Ginkgo Biloba, za smanjenje finih linija i bora u svega 14 dana s visokom zaštitom SPF 30 faktora.

 

Dynamic Resurfacing Day Cream SPF 30

PREDNOSTI: obnavlja, smiruje, hrani

Ovo dnevno hidratantno sredstvo s SPF 30 zaštitom nježno obnavlja kožu poticanjem prirodnog ciklusa obnavljanja stanica. Powered by ELEMIS patentirana Tri-Enzyme tehnologija za nježno obnavljanje kože, koža izgleda prirodno glatko i znakovi starenja kože su smanjeni. Ten izgleda bolje, dok se koža osjeća svježe, ugodno i hidratizirano cijeli dan.

Autor: Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta, kozmetičarka po struci, wellness-koordinatorica, edukatorica za učilište Vimal u području wellness-masaža, tretmana lica i tijela te standarda i protokola u wellnessu. Godinama posvećena učenju i usavršavanju različitih metoda, tehnika i protokola za tretmane i dijagnostiku lica i tijela.

Ostavite komentar