TRIKOVI ZA JEDNOSTAVNIJE MRŠAVLJENJE

Iako se ovih dana sve bijeli i nismo blizu pospremanja zimske robe, do ljeta nam preostaje nešto manje od 4 mjeseca! Ukoliko niste pobornik instant riješenja (bravo za vas!) onda znate da je sada krajnje vrijeme za početak priprema projekta „summer body“.  Podržavamo vas te djelimo s vama nekoliko trikova za što uspješnije rezultate.

  1. CILJEVI, ALI I RAZLOZI

Svugdje možete pročitati kako je važno odrediti ciljeve – realne i radije male nego odmah velike. Slažemo se, no dodajemo još nešto. Uzmite malo vremena i razmislite što vas je dovelo do tijela koje sada imate. Ukoliko se radi o velikom višku većina stručnjaka se slaže da tada nije riječ samo o hrani već dubljem psihološkom razlogu. Vratite se u vrijeme kada ste zadnje bili sretni svojom figurom i probajte dokučiti što je bio vaš okidač. Rješavanje uzroka, a ne problema jedno je od prvih koraka prema uspješnim rezultatima koji će i potrajati.

  1. ŠTO SE KRIJE U MOJOJ KUHINJI

Napravite inventuru hladnjaka i ormarića s namirnicama i vidite što zapravo konzumirate. Ono što dugoročno donosi veliku dobrobit za organizam i figuru je zamjena nezdravih namirnica sa zdravijima. Primjerice, morsku sol zamjenite himalajskom (okus je jednaki), bjelo brašno zamijenite zdravijima i jednako ukusnima (pirovo, ječmeno, zobeno), sami pravite omiljena peciva iz pekare ukoliko ih se ne možete odreći. Internet je prepun jednostavnih recepata za brze lepinje od zdravih brašna ili napravite zdravi kruh koji će vam trajati i nekoliko dana (napravite više i zamrznite kako biste ubuduće uštedjeli vrijeme). Predlažemo da u potpunosti izbacite margarin te umjesto njega koristite maslac i to domaći. Ukoliko nemate vremena preko tjedna, prošećite vikendom do lokalne tržnice gdje ćete naći domaće proizvode provjerene kvalitete. Umjesto trajnog mlijeka birajte svježe ili još bolje umjesto kravljeg mlijeka isprobajte bademovo ili kokosovo ili kiselo mlijeko, a umjesto jogurta probajte kefir. S voćem ne treba pretjerivati jer iako zdravo, puno je šećera i utječe na balans organizma posebice kod većeg viška kilograma.

  1. PRAZNE KALORIJE

Koje su vaše prazne kalorije? Jeli to sok kojeg niste ni svjesni da ga pijete? Ili nekoliko dodatnih zalogaja dok pripremate obrok za sebe ili ukućane. Odredite plan prehrane koji vama odgovara i držite ga se kako ne biste jeli između obroka jer kumulativno na ovaj način nastaje višak masnih naslaga u organizmu. Bilo bi idealno kada biste se barem na neko vrijeme odrekli svih napitaka osim vode, nezaslađene kave i čajeva. Na taj način u sebe nećete unositi dodatne kalorije kojih ionako niste svjesni, a utječu na vaš izgled.

  1. NAVIKE I RITUALI

Osnovno pravilo mršavljenja je da ne možete raditi iste stvari, a očekivati drugačiji ishod. Probajte umjesto automobila ili tramvaja prošetati određeni dio puta, a ukoliko teretana nije vaš đir pronađite nešto što vam je zabavno. Motivirajte se starom slikom na kojoj ste zadovoljni svojim izgledom, a za vrijeme krize popijte domaću limunadu, probajte s meditacijom ili svjetski popularnom EFT tehnikom (više informacije i uputa pronađite na raznim YouTube kanalima).

Maja Kos

Ostavite komentar