Tretman stopala za zdravlje cijelog organizma

ivanaNaša stopala svakodnevno su izložena stresu – nose težinu cijelog tijela, trpe kretnje po tvrdim podlogama i neudobnu obuću te akumuliraju sve udarce, krive pokrete i opterećenja. Može se reći da su u stopalima nakupljeni svi problemi s kojima se susrećemo tijekom dana. Osim toga, stopala su ogledalo zdravlja i mogu ukazivati na bolesti i promjene u organizmu. U njima se nalazi čak sedam tisuća živčanih završetaka, koji su povezani s našim organima. Pravilnom njegom stopala i masažom možemo pozitivno utjecati na čitav organizam, otkloniti bolove, potaknuti cirkulaciju, ubrzati eliminaciju štetnih tvari i postići energetsku ravnotežu u tijelu.

stopalaRefleksologija ili terapija zona postupak je masaže stopala, kojim se stimuliraju točke na stopalima , s ciljem blagotvornog djelovanja na pojedine dijelove tijela i poboljšanja zdravlja pojedinca. Smatra se da je to jedan od cjelovitih terapeutskih pristupa, kojim se potiče protok energije kroz sve organe. U terapiji zona, tijelo je podijeljeno na deset energetskih zona, a sve završavaju u stopalima. Stimulacijom pojedine zone na stopalu, utječemo na određeni dio tijela. Masaža stopala opustit će vas i blagotvorno djelovati na zdravlje organizma.

Osim masaže, bitno je pravilno njegovati kožu na stopalima i nokte. Iako mnogi smatraju da ima samo estetsku funkciju, pedikura ima veliku ulogu u zdravom izgledu i funkciji naših stopala. Zbog stalne izloženosti opterećenjima, koža stopala brže stari nego koža na drugim dijelovima tijela. Cipele onemogućuju disanje koži, a istovremeno pojačavaju znojenje. Redovit odlazak na pedikuru pomoći će vam u njezi kože stopala i noktiju, otkloniti bolne natiske i nakupine tvrde kože i spriječiti urastanje noktiju. Lijepa i njegovana stopala ne smiju biti rezervirana samo za ljetnu sezonu, kad su izložena pogledima. Ona su odraz našeg zdravlja i o njima treba brinuti kontinuirano i s pažnjom. Odvojite vrijeme za sebe i razmazite se.

Ivana Paić Karega

Midas Widget

Ostavite komentar