Treća večer Bipa FASHION.HR-a oduševila publiku ekscentričnim i tradicionalnim kreacijama popraćena narodnjačkim i tradicionalnim hitovima!

Sinoćnji modni spektakl 3. večeri Bipa FASHION.HR- a, predvođen voditeljicom Ivom Šulentić, započeo je dodjelom Modne nagrade Ana Lendvaj, dugogodišnje novinarke Večernjega lista koja je znala sve o modi i inspirirala mnoge dizajnere, a dodijeljena je Jurju Zigmanu za najbolju kolekciju prikazanu 2018. godine. Članovi žirija koji su donijeli odluku su Nenad Korhut, Bojana Radović, Vesna Blašković, Saša Joka i Maja Car. Nakon prisjećanja na cijenjenu Anu Lendvaj, modnu i novinarsku ikonu, večer se nastavila revijama Morane Krklec, Jelene Holec, Anthony Avangarde, Mateyaneire i Twinsa koji su svoju kolekciju predstavili pod pokroviteljstvom brenda CCC shoes.

Morana Krklec imala je tu čast otvoriti večer svojom jednostavnom, ali zanimljivom kolekcijom sastavljenom od samo bijele i crne boje. Kreacije su napravljene od stopostotnoga pamuka, laganoga i udobnog kroja. Naglasila ih je remenima i trakama da im podari oblik te je naglasak stavila na leđa modela. Lice im je bilo naglašeno tankim linijama kose i simboličnom frizurom od tri pundže.

Sljedeća modna nada koja je održala reviju bila je Jelena Holec koju je svoju liniju nazvala Magnolia. Već poznata po zanimljivim kreacijama, ovu je upotpunila mnogim detaljima, od cvjetnih elemenata do metalik elemenata. Naziv kolekciji dala je po dominaciji mangolije. Kreacije su uključivale haljine koje su inspirirane povijesnim dizajnima, od dnevnih i večernjih, lepršavih i laganih. Posebnost im je dala prorezima na ramenu ili gležnju koje su prateći oblik tijela isticale seksipil modela.

Prvi muškarac ove večeri Anthony Avangard predstavio je sinoć svoju kolekciju Balkan Bling. Pozornost publike uhvatio je prvenstvenom glazbom koja je pratila reviju. Riječ je o popularnoj narodnjačkoj muzici Balkana, a svojim dizajnom, inspiriranim društvenom problematikom regije i nogometom, pokazao je još jednom svoju originalnost i upečatljiv stil. Kreacije su napravljene od pamuka, trapera, lamea i umjetnih materijala s lakiranim i metaliziranim premazom. Kolekcija obuhvaća dnevne i večernje kombinacije, uže i šire krojeve, sportske i elegantne dizajne.

Kolekcija Retro Restart, dizajnerica Mateje Dujić i Neire Sinanbašić koje su stvorile brend Mateyaneira, popraćena je hitovima deep house glazbe devedesetih. Za potrebe ove kolekcije, napravljena su grafička umjetnička djela koja su otisnuta na kreacije. Cilj im je bio napraviti fatazmagoričan spoj klasične umjetnosti i svemirskih veduta sa suvremenim porukama. Surađivali su s grafičkim dizajnerom Stefanom Kokovićem, a dizajni su obuhvaćali crnu i bijelu boju upotpunjene rozom i mintom. Specifičnost je kreacija taj spoj elegantnosti, praktičnosti i funkcionalnosti uz umjetničku crtu što su ostvarile koristeći sakoe i odijela, ali i hoodice i šire ležerne majice.

Večer je zatvorio dizajnerski dvojac Twins koji je pod pokroviteljstvom brenda CCC shoes prikazao kolekciju Summer storm. Cijela je revija bila pod utjecajem ljeta, po čemu je kolekcija i dobila naziv, a pažnju je publika također zaokupila muzikom poznatih hrvatskih hitova Olivera Dragojevića, Tereze Kesovije i Mate Miše Kovača. Damir Begović i Domagoj Štimac, naviknuti na to da im svaka kolekcija bude insirirana Slavonijom, ovoga su puta iznenadili sve spustivši se na Jadran. Kolekcija je specifična, ne samo po inspiraciji, već po leopard uzorcima, remenima s bojama hrvatske zastave, cvjetnim detaljima i printovima. Upravo remenima od tkanoga platna s bojama Hrvatske, upotpunili su haljine, odijela i suknje. Nakon regionalne i pomalo ekscentrične kolekcije Anthony Avangarde, vratili su nas tradicionalnoj, ali modernoj kolekciji Hrvatske.

Današnji program Bipa FASHION.HR-a nastavlja se uz Ivicu Skoku koji predstavlja svoju kolekciju pod pokroviteljstvom brenda Perwoll, a nakon njega slijede revije Branke Donassy, Marine Design, Klisaba, Arilea, Ane Marie Ricov te Zorana Aragovića koji slavi 15 godina uspješnog modnog brenda BiteMyStyle.

 

Midas Widget

Ostavite komentar