Tko je NinaSew?

Donosimo ekskluzivni intervju sa Marijom Markotić Gojić, pokretačicom i vlasnicom brenda NinaSew

nina3Lipadona: Tko je Nina Sew? I tko se krija iza brenda?
NinaSew: Ne krije se nitko:) Nisam vam ja @fashionlovercroatia (hahaha). Šalu na stranu, mlada mama puna ideja:). Jedino što bih voljela istaknuti, jer puno ljudi krivo shvati, moje ime je Marija, Nina je ime kćeri po kojoj je nazvan brand.

Lipadona: Ovo je jedno od onih klasičnih pitanja, ali ipak moramo pitati: odakle dolaze ideje za odjeću koju kreiraš? Ispričaj nam malo kako je sve to krenulo.
NinaSew: Ideje pršte sa svih strana (haha). Ponekad je dovoljno da samo vidim novi materijal i odmah znam što želim od njega. Uz baku sam se već u osnovnoj školi upoznala s mašinom. Šivala je za neke od najpoznatijih dizajnera od 70-ih do 90-ih, a odjeća koju je šivala stigla bi do Milana, Pariza, Moskve… Često sam s njom provodila vrijeme u radionici i tako se razvila ljubav prema ovome danas. Kada sam objavila prve fotografije svojih radova, krenule su narudžbe. Sve se dogodilo jako brzo, čak i na moje iznenađenje! Danas i moje haljinice putuju Lijepom Našom, ali i za Francusku, Njemačku, Švicarsku…

Lipadona: Što je bio prvi komad odjeće koji si napravila?
NinaSew: Zbilja se ne sjećam što je bilo prvo. Uvijek sam nešto prekrajala i prepravljala. Ali prva NinaSew kreacija je bila haljinica za moju kćer, Ninu Miu:)

Lipadona: Koliko smo shvatili, ti sve svoje kreacije radiš sama od početka do kraja? Znači biraš i kupuješ sama materijale, vizualiziraš nešto što želiš napraviti, sjedaš za šivaću mašinu…?
NinaSew: Tako je! Sama nabavljam materijale, smišljam modele, krojim i šivam prvi primjerak. Pošto sada imam jako puno narudžbi u nedostatku vremena pomaže mi jedna gospođa, a i baka je još u formi pa zna često uskočiti s nekim trikovima oko krojenja i šivanja. Trudim se da sve bude od kvalitetnih, prirodnih materijala, da ima dobar kroj, da je kvalitetno sašiveno i to za prihvatljivu cijenu.

nina2

Lipadona: S obzirom da si studentica prava, gdje se vidiš za par godina, da li u modnom svijetu ili ipak kao pravnica?
NinaSew: Fakultet svakako namjeravam završiti jer je pravo moja velika ljubav. A čime ću se baviti u budućnosti? Man plans, God laughs:)

nina4Lipadona: Najbolja modna investicija koju si do sada napravila?
NinaSew: Rekla bih šivaća mašina, ali nju sam dobila u naslijeđe. Mama je se vječito pokušavala riješiti jer u nju ne zna ni konac uvući, ali zato je meni uvelike olakšala početke.

Lipadona: Tko su žene koje nose tvoje haljine, suknje..tvoje kreacije?
NinaSew: Trudim se svojim modelima postići da pristaju svakoj konstituciji. Da ističu ono što je lijepo i prikrivaju nedostatke. Zato me veseli kada mi djevojke šalju fotografije, koje odmah objavljujem na instagram profilu. To mi je najbolja reklama, jer svima odlično pristaju, a djevojke pokazuju i kako su komadi nosivi na bezbroj načina.

Lipadona: Ono što uvijek pitamo je: 5 modnih profila sa instagrama koje pratiš?
NinaSew: Samo 5? Pratim jako puno modnih profila, a najviše volim „skitati“ po popularu i tražiti uvijek nešto novo.

Lipadona: Tko su po tebi najbolje odjevene naše cure sa estrade?
NinaSew: Volim stil Gabrijele Budimir, Olje Vori, Anite Dujić, Nataše Janjić… Ali i jako puno cura koje nisu poznate u javnosti, a uvijek su lijepo obučene i dotjerane.

Lipadona: Kakvi su planovi za budućnost? Hoćeš li nam premijerno otkriti neku od svojih kreacija?
NinaSew: Kao što sam već rekla, ni sama ne znam što je sljedeće i što će mi doći pod ruke (škare). Ali veselim se predstaviti i nešto novo, što nisam baš primjetila na našem tržištu. Radi se o masivnom pletivu. Za jednu vestu potrebno je gotovo 1,5kg vune, a sama izrada traje čak i do tjedan dana. Sve je naravno ručni rad i najbolje ih plete moja mama!

nina

Marija puno ti hvala što si odvojila vremena da odgovoriš na naša pitanja i što si za Lipadona portal premijerno pokazala vestu. Želimo ti puno sreće u daljnjem radu!

Naravno, ako želite pogledati više Marijinih radova, slobodno škicnite njen instagram profil nina.sew

A.M.

Midas Widget

Ostavite komentar