Sve jesti, a ne udebljati se

pravilna prehrana

Ako ste cijele godine bili zaista disciplinirani, redovno ste vježbali, zdravo se hranili i pazili na svaku unesenu kaloriju, onda bi zaista bilo šteta da to sve propadne zbog uživanja u jelu i piću tijekom hladnijih mjeseci. Zatvoreni prostor i česta okupljanja upravo mame da posegnete za delicijama koje se nude na stolovima. ‘Jača’ zimska hrana upravo mami svojim okusom, mirisima i izgledom. No, s jakom voljom i dobrim planom možete proći i bez nekoliko kilograma viška s kojima biste se na proljeće borili. Sve je stvar volje, dobre organizacije i ciljeva koje sebi postavite.

Pijte više vode – Namirnice pune tekućine, poput voća ili povrća, sjajne su za davanje osjećaja sitosti i, naravno, pružanja neophodne vode organizmu. Takve namirnice su uglavnom pune vitamina, vlakana i minerala koji umanjuju nadutost koju stvara so u prerađenoj hrani.

Žeđ je podjednako važna kao i glad pa nemojte zaboraviti piti dovoljno vode, inače biste mogli osjetiti iznenadni umor i neugodan osjećaj praznog želuca. Bitno je samo ne piti hladne napitke neposredno uz ručak, jer se hrana neće dobro probaviti. Razmislite o čaju pola sata nakon obroka.

Fizička aktivnost – Ne samo da je tjelesna aktivnost odlična za održavanje željene težine nego popravlja raspoloženje i pospješuje san. Nije loše svako jutro započeti nekom aktivnošću kako biste imali više energije. Dovoljno vam je 30 minuta brzog hoda, plivanja ili vožnje bicikla dnevno.

Umjesto da se prepustite slučajnosti, pripremite hranu koju želite jesti i ponesite je sa sobom kamo god idete. Razne zakuske od voća, povrća, morskih plodova ili od cjelovitih žitarica sjajna su ideja za društvena okupljanja. Činjenica da ste ponijeli svoju hranu ne isključuje kušanje nečega što vam djeluje zanimljivo, ali biste se trebali zadržati na svojoj hrani kao glavnom obroku.

Skretanje paženje o ovim činjenicama na vrijeme, može biti od velike važnosti za održavanje vaše linije, ali i vrijeme za planiranje konzumacije vaših omiljenih delicija, bez neželjenih posljedica za zdravlje i vaš izgled.

M.Z.

Midas Widget

Ostavite komentar