Stručnjaci u ženskoj seksualnosti navode 4 razloga zašto bi trebali masturbirati!

Stigmatizacija govori o samozadovoljavanju, osobito kada je riječ o ženama. Što je tako sjajno u dodiru sa sobom?

Mnogo je prednosti kada naučimo kako istraživati svoje tijelo. Bilo da redovito ili s vremena na vrijeme masturbirate, ovisi o vama, ali u svakom slučaju, vjerojatno ćete osjetiti puno pozitivnih fizičkih i mentalnih posljedica.

1. Masturbacija vam omogućuje da upoznate svoje tijelo i naučite što volite.

Razmislite o masturbaciji kao o vremenu kada možete shvatiti što vam se događa kada se uzbudite, što funkcionira i što ne funkcionira. Povezujete se s onim što vas uzbuđuje, što uzrokuje orgazam i sa samom ugodom koju osjećate.

Rachel Born, zdravstvena pedagoginja u ženskoj seksualnosti, kaže da masturbacija može biti sjajan način da shvatite što vam se sviđa, kako u smislu fizičkiog djelovanja tako i vaših seksualnih fantazija.

‘Možete maštati i zapravo osjećati kako se vaše misli manifestiraju u seksualnim reakcijama, što je vrlo moćno’, kaže Born. ‘Sjajno je imati snažan osjećaj fantazije ili mašte koji ste razvili kroz masturbaciju.’

Vježbanjem vaših fantazija i otkrivanjem što vas uzbuđuje tijekom masturbacije, postavljate se u dobru poziciju da znate što vam se može svidjeti s partnerom. Budući da je masturbacija toliko osobna, ne morate brinuti o prosuđivanju drugih ljudi dok istražujete svoje fantazije.

2. Vrlo je osnažujuće biti sam sa svojim tijelom.

Budući da masturbacija ima tendenciju samostalnog čina, ona može poslužiti kao način da dođete do potrebnog vremena.

Born naglašava da ne morate redovito masturbirati, ali to možete činiti onoliko često koliko želite. I nema pritiska na orgazam. Ne postoji tjeskoba zbog izvedbe, tu ste da biste zadovoljili sebe. Iako to može izgledati sebično, mnoge žene smatraju da je to stvarno oslobađajuće.

Christina Spaccavento, seks terapeutkinja i specijalistica za odnose, kaže da masturbiranje ‘može povećati vaše samopoštovanje pomažući vam da uživate i povežete se s vašim tijelom i pomognete osjećajima, seksualnom samopouzdanju i kontroli seksualnog iskustva.’

3. Ima pozitivne tjelesne i mentalne zdravstvene koristi.

Osjećate se umorno? Pokušajte masturbirati. Osjećate previše stresa? Pokušajte masturbirati. Imate glavobolju? Pokušajte masturbirati. Popis se nastavlja i nastavlja.

‘Kada doživimo orgazam za vrijeme masturbacije, naše tijelo izlučuje hormone koji nam pomažu da se opustimo’, kaže Spaccavento. ‘A za neke žene ritmičke kontrakcije maternice tijekom orgazma mogu pomoći u smanjenju boli za vrijeme mjesečnice.’

Ako se borite s prošlom seksualnom traumom, masturbacija može poslužiti i kao sigurniji način da ponovno istražite svoje tijelo.

4. Može vam dati ideju da probate nešto novo s partnerom.

Niste sigurni što učiniti s partnerom? Isprobajte uzajamnu masturbaciju. Ovo je sjajna opcija ako tražite nešto novo i uzbudljivo.

Ako je vaš partner za to, uzajamna masturbacija može biti sjajan način da se povežete i stvorite fantazije koje možda nećete moći raditi u stvarnom životu, iz bilo kojeg razloga. To vam daje priliku da naučite kako vaš partner uživa u privatnosti i da istražuje zajedničke fantazije i zajedno razvijaju snažan osjećaj mašte.

Masturbacija je dugo bila obavijena mnoštvom mitova, osobito kada su u pitanju žene koje masturbiraju. Samo budite sigurni da ste sigurni. Prema Bornu, čak i ako koristite samo seksualne igračke, pobrinite se da na njima koristite kondome, jer oni mogu biti izrađeni od materijala koji nisu testirani na ljudsko tijelo.

Izvor: Cover Style

 

Midas Widget

Ostavite komentar