Što muškarci žele

Freud je žensku sexualnost usporedio sa mračnim kontinentom. Ako je to istina, tada muška sexualnost može biti mračni planet, možda i galaksija, jer kada je riječ o sexu, muškarci nisu ni približno jednostavni! Spavaća soba za muškarca je pozornica onog viđenog na televiziji, no u praksi daleko je od onoga što bi zapravo trebalo biti. Stoga su stručnjaci za sex pružili uvid u ono što muškarci zapravo žele i vole.

Vole pohvale

Većina muškaraca prilikom sexa razmišlja o tome hoće li dobiti erekciju i dali će zadovoljiti partnericu. Stoga svaka pohvala je dobro došla, naravno nemojte pretjerivati! Čak su i muškarci zabrinuti za svoju težinu i pitaju se kako izgledaju goli, stoga pohvalite njegov izgled i to kako dobro izgleda gol…pohvalite i njegovu hrabrost, veličinu, sve što jednog muškarca čini ranjivim…kosa, brada, bore, da, bore, jer oni se ne razlikuju previše od nas te ih zabrinjava izgled.

Boje se intimnosti

Nije ono što mislite. Istraživanja su pokazala da su dječaci ljubazniji od djevojaka sve do školske dobi. Tada počinje represija riječi, misli i osjećaja, a želja za ljudskom povezanošću, skoro pa potpuno nestaje. Želja za povezanošću postaje tabu tema za muškarce, ne zato jer ih ta tema guši, već ne žele priznati koliko su očajni zbog toga. Mnogi to pokazuju na način da nakon odnosa odmah odu pod tuš, dok bi se partnerica mazila. Stručnjaci savjetuju „sendvič“ tehniku razgovora…nakon odnosa dajte mu kompliment, recite mu svoj problem, te nakon toga udijelite mu još jedan kompliment. Npr: ‘stvarno obožavam sex sa tobom i osjećam se zaista blisko i povezano sa tobom. Znam da želiš pod tuš, ali ja bi se voljela malo maziti. Možemo li naći neki kompromis da oboje budemo zadovoljni?’ To može biti molba za maženje, makar pet minuta, zajedničko tuširanje, ili nešto sasvim deseto, ovisno što ćete se dogovoriti.

Sex za sex

Iako intimnost i maženje može biti fantastično, muškarci ponekad žude za grubim sexom, i nadaju se da će ga dobiti od svojih partnerica. Kod njih je to ovako, ako oni vama pruže malo više nježnosti i „vanilija“ sex, tada očekuju od vas da ćete im pružiti malo grublji, žestoki sirovi sex. Ne očekuju od vas da dominirate tijekom sexa, već da se prepustite njegovoj malo grubljoj igri. Ako je sve u granicama normale, bez ozljeđivanja, zašto ne?!

Vole da ih se dira

Ne samo njihov spolni organ, već i ostale dijelove tijela. I oni, poput žena imaju erogene zone po cijelom tijelu. Ipak, neće vam reći gdje da ih dirate, ali mi vam otkrivamo, vole da ih se dira po vratu, unutrašnjosti bedara, licu. Jedno ključno mjesto, koje naprosto obožavaju, su testisi. Naravno, budite nježne osim ako vam ne daju do znanja da možete biti grublje.

I muškarci imaju sexualne fantazije

Baš kao i mi, i oni imaju maštu, ali je ne dijele sa nikim jer se boje da im se ne bi sudilo ili da se ne osramote. Smislite igru. Napišite svoje fantazije na papir, stavite u kutiju i svaki puta kada se osjećate ekstra napaljeno i spremno za igrice, izvucite jednu i ostvarite je.

Vole nas čuti

Pritom ne mislimo na jecanje, uzdisanje, već prave riječi (koje nećemo javno napisati). Ukoliko ste možda na početku malo sramežljive, isprobajte to tijekom mastrubacije, pa kasnije to prakticirajte tijekom odnosa. Vašeg će muškarca to vinuti među oblake.

Žele da prigrlite sex

Iako smo optužili muškarce da su sexualno nezasitni, i oni bi zapravo voljeli da se žene mogu što češće sexualno opustiti. To zapravo ne bi bilo ni loše. Sjetite se samo koliko zdravstvenih pogodnosti postoje, no da vas podsjetimo, tijekom odnosa u organizam se otpušta hormon oksitocin, (hormon dobrog raspoloženja, ugode), prilikom toga dolazi do veće povezanosti partnera…a kome to ne godi??

Ukoliko smatrate da je muškarac izgubio zanimanje za vas, vjerujte nam, nije. Samo se i mi moramo malo potruditi oko njih kako bi se stvari vratile u normalu, a možda i više od toga. Ne zaboravite, i muškarci imaju osjećaje.

Ana-Marija Karakaš

 

 

 

 

Midas Widget

Ostavite komentar