Spalite vješticu

Svaka od nas ima bar mali dio vještice u sebi koji još nitko nije uspio spaliti.

Suvremeni oblik vještičarenja, već raširen i kod nas, je praksa nazvana wicca (vika), a da ne bi bilo zabune, ni jedan njen član ne izvodi čarolije poput Merlina i ostalih fantazija koje gledate na filmovima. Wicca se temelji na štovanju prirode i svega prirodnog, te da sve dolazi u paru, muško i žensko, Bog i Boginja, od kojih je sve i nastalo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Witches of Instagram (@witches.of.insta)

Razmislimo li, muško-ženska teorija drži vodu, jer od muških i ženskih stanica nastaje život…

Kod nas još uvijek nema trgovina namijenjenih upravo našim vješticama, te se one moraju snalaziti u prirodi, stranim trgovinama i sl.

Na sam spomen riječi vještica, na pamet nam pada magija.

Kad smo je već spomenuli, bio bi red i da definiramo magiju, te na kratak način objasnimo što ona zapravo je.

Magija i magijski rituali, nešto su slično poput molitvi u bilo kojoj crkvi.

Da, znam da ćete me sada razapeti zbog toga, no ako malo razmislimo, zaista je slično. No ovdje se ne radi o magiji, već o ženama, prozvanim vješticama i načinu na koji se na njih gleda.

Vještice (žene) odigrale su važnu ulogu u slobodi mišljenja i govora, te borbi za ljudska prava. Vještice su postale simbolom moći žena i njihovih prava, a samim time postale su kamen spoticanja muškarcima.

Imam pitanje za vas, na koje odgovorite odmah, bez razmišljanja i što više iskreno.

Što je za Vas vještica??

Znate li što je za mene vještica??

Osoba koja poštuje sebe i druge, tolerantna je prema drugima i nema predrasuda, bori se za slabije i štiti ih. Ona je majka, žena koja voli prirodu i životinje, veganka, ali i lovac.

Volim razmišljati o tome kako je svaka žena vještica, jer svaka je snažna, koristi svoju intuiciju, magična je i zaslužuje da ju se cijeni i poštuje.

Stoga, ako vas slijedeći puta netko nazove vješticom, budite ponosne na taj naziv, jer mi smo magične, snažne i moćne, čak i kada nas sputavaju i uče da moramo biti dugačije, tihe i podčinjene.

Ana-Marija Karakaš

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Witches of Instagram (@witches.of.insta)

Midas Widget

Ostavite komentar