Sok od mrkve – lagano i jednostavno do jačeg imuniteta

imunitet, mrkva

U moru “modernih” namirnica i dijetetskih suplemenata zaboravljamo na osnovnu hranu koju bismo svi trebali imati u kući. Mrkva je jedna od njih.
Nutricionisti preporučuju svježe cijeđene sokove od voća i povrća u kojima prvo mjesto zauzima mrkva. Naime, rezultati brojnih istraživanja pokazali su da je narančasti korijen, zahvaljujući obilju beta-karotena, jedan od najboljih čuvara imunološkog sustava.
Ovaj dragocjeni sastojak snažan je antioksidans, a mrkva, osim toga, obiluje vitaminima D, E i B grupe, kalijem, kalcijem, jodom, cinkom, kobaltom, pektinima i eteričnim uljima.
Za dobar imunitet osim mrkve….
Svakodnevno treba konzumirati i pčelinja svojstva – med, polenov prah i matični mliječ, jer prava su riznica enzima i drugih nutritivnih elemenata.
Spomenuta svojstva bogata su vitaminima i mineralima koji jačaju imunitet, uništavaju virus gripe, ubrzavaju razmjenu tvari, povećavaju energiju i izdržljivost, kao i otpornost na stres i bolesti.
Kada je riječ o jačanju imuniteta, najbolji učinak postiže se ukoliko se konzumira mješavina na bazi meda, češnjaka, trpuca, iglica bora i cimeta.
Sada je pravi trenutak za očuvanje imuniteta prije dolaska jače zime.
M.Z.

Ostavite komentar