Slasno odredište koje se krije iza popularnih delicija!

U proteklih nekoliko mjeseci dok su na snazi bila ograničenja putovanja i veći dio svijeta boravio je u svojim domovima, brojni su se putnici okrenuli kuhanju i pečenju kolača u potrazi za bijegom od stvarnosti i užitkom. Kad je riječ o nedoumicama koje recepte isprobati, bilo je nekoliko jasnih favorita, a mnogi od njih postali su svjetski trendovi na društvenim mrežama. Delikatese koje su privukle našu pažnju (i naša nepca) potječu iz cijelog svijeta, a Booking.com je pomno odabrao neke od najljepših zemalja iz kojih dolaze. Prethodno istraživanje Booking.com-a također je otkrilo da je 62%*putnika iz Hrvatske bilo motivirano posjetiti neko odredište samo kako bi isprobali neku novu hranu.

A nas je oduševio Dahab u Egiptu, domovini prirodnog kvasca:)

Kruh s prirodnim kvascem – Dahab, Egipat

Pečenje kruha također se razvilo u globalni trend jer se ne radi samo o odličnom načinu da budete zaposleni i zabavite obitelj, već su njegovi učinci terapeutski i umirujući. Kruh od prirodnog kvasca postao je iznimno popularan zahvaljujući tome što ljudi imaju više vremena za usavršavanje recepta, a za dobar kruh je potrebno nekoliko sati mirovanja i dizanja tijesta. Osim toga vrlo je ukusan. Prva zabilježena civilizacija koja je koristila prirodni kvasac bili su drevni Egipćani oko 1500. godine prije Krista. Zašto ne biste otputovali u domovinu prirodnog kvasca i otkrili koje sve kulinarske delicije krije? Multikulturalni grad s resortima Dahab nije samo gozba za oči već i za sva osjetila jer se ponuda hrane proteže od međunarodnih specijaliteta do ukusne lokalne hrane. Zahvaljujući blizini Crvenog mora, većina restorana specijalizirana je za morske delicije. Bijele pješčane plaže i idilično plavo more čine ovo mjesto rajem na zemlji koji samo čeka da ga otkrijete kada bude ponovno sigurno putovati.

Gdje boraviti: Objekt Red C Villas smješten na obali Crvenog mora savršen je izbor za cijelu obitelj. Nudi luksuzan smještaj s fantastičnim bazenom i saunom. Osim toga, prema istraživanju Booking.com-a provedenom na pet tržišta u svibnju 2020. godine, u odnosu na prošlu godinu jedna četvrtina putnika radije bi boravila u vili prilikom sljedećeg posjeta nekom odredištu. Posjetitelji će biti oduševljeni impresivnim pogledom na Crveno more i planinu Sinaj od kojeg zastaje dah. Vile su opremljene modernim kuhinjskim pomagalima, pa vi i vaši suputnici ovdje možete pokušati svladati recept za kruh od prirodnog kvasca.

 

View this post on Instagram

 

Dahab trip start from 1150 Egp #travelonbdgt #thisisegypt🇪🇬 #egypt #egyptdiving #egypt🇪🇬 #diving #dahabegypt #dahab❤️

A post shared by Travel on Budget (@travelonbdgt) on

Midas Widget

Ostavite komentar