Severina kao Talijanka u filmu ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’!

Svečana premijera filma ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’ održala se sinoć, 25. veljače 2019., u kinu Europa, i okupila mnogobrojnu filmsku ekipu predvođenu  scenaristom i redateljem Predragom Ličinom te producentima Ankicom Jurić Tilić i Mišom Mogorovićem, direktorom fotografije Ivanom Zadrom, montažerom Tomislavom Pavlicom, dizajnerom zvuka Julijem Zornikom, scenografkinjom Janom Piacun, majstoricom maske Svetlanom Gutić te skladateljima Jurom Ferinom i Pavom Miholjevićem.

Riječ je o zanimljivoj horor (zombie) komediji koja je naišla na samo pozitivne komentare, a premijerna projekcija popraćena je velikim pljeskom zadovoljnih gledatelja.

Glumačku ekipu predvodili su Krešimir Mikić i Hristina Popović. Uz njih su se pridružili i Tihana Lazović, Dado Ćosić, Mrina Redžepović, Dušan Bućan, Bojan Navojec, Nikša Butijer, Tvrtko Jurić, Janko Popović Volarić, Ana Vučak Veljača, Karla Brbić, Boris Šavija, Tin Gregorić, Roko Sikavica, Gloria Dubelj, Erna Rudnički, Ivica Zadro i Filip Sertić. Skupila se i petorka iz svemirske stanice, Dražen Čuček, Jelena Miholjević, Iva Babić, Alen Šalinović i Hong Li.

Posebnu pažnju privukli su nam Siniša Popović, Sergej Trifunović i Severina Kojić koji također imaju uloge u filmu. Severina, koja glumi talijansku zaštitnicu prava zombija, Francescu Gambini De la Norde, našla se u društvu supruga Igora Kojića te nam je uspjela kratko odgovoriti na nekoliko zanimljivih pitanja.

Ono što nas je prvo zanimalo jest kako je uopće došlo do ove uloge, na što nam je ona u šali odgovorila ‘Ulogu sam dobila preko veze, poznam režisera osobno, on je prijatelj koji mi je napravio nekoliko spotova osobno, ja sam mu pjevala, nisam mu pročitala scenarij, ali sam pristala ‘.

Kako joj ovo nije prvi put da se okušala u glumi, filmskoj i kazališnoj, zanimalo nas je što je presudno kada odlučuje hoće li neku ulogu za film prihvatiti ili ne, na što nam je ona skromno odgovorila ‘Nisam baš glumica da mi samo tako daju ulogu, možda kada bi me pitali kako biram pjesme to bih mogla odgovoriti’. Ono što sigurno svih zanima jest planira li u budućnosti režirati autobiografski film ili napisati knjigu o svom zanimljivom životu,  a na to nam je odgovorila ‘Znate šta, nagovarali su me za svašta, svakakve su mi ponude davali, još nisam na ništa pristala’, a na pitanje postoji li šansa za to u budućnosti, potvrdno je odgovorila da su veće šanse za autobiografsku knjigu. Naše posljednje pitanje nadovezalo se na njezine odgovore u raznim intervjuima u kojima govori da joj je najvažnija uloga majke pa smo je upitali planira li se potpuno posvetiti toj ulozi na što nam je kratko odgovorila ‘U toj ulozi planiram ostati cijeli život i to mi je najdraža uloga’.

Severinu i ostalu glumačku ekipu u ovome specifičnom filmu, možete pogledati premijerno 27.2. u Rijeci ili 1.3. u Beogradu. Film u kina stiže 28.2. u distribuciji 2i filma u Hrvatskoj i BIH, od 7.3. u Srbiji i Crnoj Gori te od 14.3. u Sloveniji. Vjerujemo da vas neće ostaviti ravnodušnima.

Marija Maleš

 

Midas Widget

Ostavite komentar