Saznajte zašto su kurkumin i vitamin D dobitna kombinacija za imunitet i odlični protiv alergija!

Poznato je da hranom ne možemo uvijek unijeti sve potrebne vitamine i minerale u organizam jer je često prerađena i osiromašena nutritivnim vrijednostima. U vrijeme alergija, prehlada i virusa, naglih promjena temperatura zraka i sve češćim boravkom na otvorenom, tijelu je potrebna dodatna energija pa je vrlo važno prethodno ojačati obrambeni sustav organizma. Prvi topliji dani ove godine najbolje su vrijeme za pripremu organizma na proljetne izazove.

Uloga imunološkog sustava jest štititi organizam od bakterija i virusa. Međutim, kod osoba koje pate od alergija, imunološki sustav radi pojačano kako bi se obranio  od tih dodatnih prijetnji. Kod osoba koje su alergične, u doticaju s alergenom, organizam stvara IgE antitijela koja uzrokuju otpuštanje molekula histamina koje pak dovode do oticanja i upalnih procesa. Tada se javljaju klasični simptomi alergije: curenje nosa, svrbež u očima i kihanje. Kurkumin i vitamin D sinergijski djeluju na imunitet i preporučuju se raznim populacijskim skupinama kojima je potrebna nutritivna podrška imunološkom sustavu.  Kurkumin posjeduje izuzetan protuupalni potencijal stoga se može kombinirati kao potporna terapija pri liječenju bronhijalne astme. Ipak, među najčešćim područjima primjene kurkumina nalaze se stanja oslabljenog imuniteta te alergijskih bolesti koje karakterizira prekomjerna reaktivnost imunološkog sustava.  Prava moć kurkumina leži u činjenici da uspijeva modulirati imunološki sustav tj. stimulirati ga kada je on preslab, odnosno ublažiti aktivnosti imunoloških stanica kada je sustav suviše aktivan. Slično ponašanje posjeduje i vitamin D stoga se kombinacijom kurkumina i vitamina D postiže sinergijski učinak koji je prepoznat u različitim kliničkim situacijama. Kurkumin kod niskih doza može poboljšati odgovor antitijela u organizmu što ukazuje na njegov potencijalni blagotvoran učinak kod alergije, astme i artritisa.

Almagea CURCUMIN FORTE+ dodatak prehrani obogaćen je vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta. S obzirom da nativnikurkumin nije topiv u vodi, odnosno ima nisku bioraspoloživost i vrlo se brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, Almagea CURCUMIN FORTE+  sadrži poseban oblik solubilizatakurkumina s vitaminom D u micelama i pritom ima 185 puta veću bioraspoloživost od nativnogkurkumina.

Jedna kapsula Almagea CURCUMIN FORTE+ (596 mg) odgovara količini od 14 standardnih tableta s nativnim kurkuminom.

Almagea CURCUMIN FORTE+ dodatak prehrani dostupan je za kupnju u svim ljekarnama te putem Almagea web shopa.

 ALMAGEA® CURCUMIN FORTE + jači je od alergija!

 

 

Midas Widget

Ostavite komentar