Saznajte što kažu stručnjaci ako ne gubite težinu, a vježbate!

Prirodno je za pretpostaviti da vam vježbanje može pomoći u postizanju zadanih ciljeva oko kilaže i sagorijevanja masti. Međutim ponekad brojke rastu iako redovito trčimo ili posjećujemo teretanu. Zašto je tome tako, saznajte u nastavku. 

Ako ste ‘religiozno’ vježbali i primijetili da su brojevi na vazi porasli, s pravom ćete biti isfrustrirani. Evo što kaže Rondel King, MS, fiziolog fizičara u Centru za sportsku izvedbu NYSE-a u Langoneu. Ako ste redovito vježbali u teretani i primijetili da ste povećali težinu, nemojte paničariti.

‘Ako vježbate i dobivate više na težini, to može biti težina u mišićima … pa će vam skala odigrati trik.’ Neke žene smršave i transformiraju svoja tijela iako se njihova težina povećava. Ako otkrijete da dobivate masnoću vježbanjem, Rondel je rekao: ‘To može značiti da ste previše naprezali svoje tijelo i organizam daje odgovor na stres [koji se naziva pretreniranost]. Previše vježbanja uzrokuje pretjeranu količinu stresa na vaše tijelo. Kada se to dogodi, vaše tijelo izaziva stresni odgovor koji može dovesti do povećanja tjelesne težine, objasnio je Rondel.

Najočitiji simptomi pretreniranosti su poremećeni san, poremećene razine energije, smanjenje performansi.

Midas Widget

Ostavite komentar