Saznajte kako sačuvati preplanulu put!

Ne mora svaki povratak s ljetovanja blijediti jer pronašli smo za vas par odličnih savjeta kako zadržati što duže stečeni preplanuli ten. Zato je dobro znati prije svega da će se suha koža brže perutati i zato je bitno održavati je hidratiziranom i nahranjenom. Kako? Saznajte u nastavku!

Jedno od glavnih pravila lijepe i njegovane kože je hidratacija! Mnogi to imaju na umu samo za vrijeme ljetovanja, pa kad se vrate zaboravljaju da koža treba biti nahranjena i hidratizirana i nakon ljetovanja. Korištenje losiona poslije sunčanja preporučuje se obavezno kako za vrijeme ljetovanja tako i nakon povratka s odmora, budući da je sastav takvih losiona prilagođen ljetnim uvjetima i povećanoj potrebi hidratacije. Izbjegavajte proizvode na bazi krastavaca, limuna i mlijeka jer mogu izbijeliti kožu.

Svakodnevno pijte puno vode i sok od mrkve jer je bogat beta karotenom koji je snažan antioksidans i pomaže u održavanju preplanule puti. Jedite povrće koje je prirodno bogato vodom kao što su lubenica i krastavac jer hidratacija je nužna za regeneraciju stanica.

Ako želite sačuvati boju, tuširajte se u mlakoj vodi, izbjegavajte pretople kupke i vruće tuširanje jer ćete tako isušiti kožu što će dovesti do ljuštenja površinskog sloja, a samim time i do gubitka boje. Također se tuširajte  njegujućim i hidratantnim gelovima za tuširanje bez isušujućih kemijskih sastojaka poput sodium lauril sulfata (SLS).

Ne izbjegavajte pilinge jer oni pomažu da koža zablista, samo pripazite da nisu previše agresivni. Spužva za kupanje je odličan izbor ili nježni piling sa sitnim eksfolirajućim zrncima. Na žalost, ne preporučju se kreme za depilaciju, brijanje britvicom i vosak već epilator koji će nježno odstraniti dlačice bez skidanja površinskog sloja kože.

Ako možete, hvatajte zrake sunca i nakon ljetovanja, ali nikada nemojte zaboraviti na zaštitu od UV zračenja!

 

 

Midas Widget

Ostavite komentar