Samo 65 posto žena doživljava orgazam tijekom penetrativnog seksa

Tvrtka LELO, poznati proizvođač intimnih pomagala, i ove godine obilježava Svjetski Dan Orgazma,  ali umjesto slavlja fokus leži na zatvaranju jaza u orgazmu (tzv. Orgasm Gap), a to pokušavaju postići upravo zalaženjem u sferu seksualnog wellnessa.

 

Statistički gledano, heteroseksualne žene postižu znatno manje orgazama tijekom seksa s partnerom od muškaraca, a upravo je to definicija tog notornog jaza u orgazmu. Brend LELO sustavno radi na svojoj osnovnoj misiji, a to je osiguravanje užitka za sve. Jedan od prvih koraka je svakako poduhvat zatvaranja tog jaza kroz stručne suradnje, edukacije i destigmatizaciju ljudskog užitka s posebnim naglaskom na žensku seksualnost o kojoj se još uvijek ne govori u istom društvenom kontekstu kao o muškoj seksualnosti.

“Vodeći uzrok jaza u orgazmu je kulturološka nevidljivost klitorisa,” izjavila je stručnjakinja brenda LELO, doktorica s područja ljudske seksualnosti, Laurie Mintz.

Povijesno gledano, seksualni se odnos oduvijek promatrao kao sinonim za čin penetracije dok je klitoris (a posljedično tome i klitoralna stimulacija), koji je svakako više od malenog gumbića na vulvi, ostavljen na marginama našeg razumijevanja ljudskog užitka. Upravo zbog tog manjka znanja, razumijevanja i reprezentacije tog malenog organa u mainstream kulturi dolazi do velikog razilaženja u samom definiranju čina “spolnog odnosa”.

Zatvaranje jaza u orgazmu ne donosi benefit samo ženama.

Naime, što se događa u odnosima gdje par definira seksualni odnos kao čin penetracije? Samo 65 posto žena doživljava orgazam isključivo vaginalnom stimulacijom (penetracijom). Budući da se o “tim stvarima” ne priča, veliki dio žena postaje nezadovoljno svojim seksualnim životom misleći da je problem u njima. Događa se to da brojne žene idu linijom manjeg otpora i glume orgazam zato što njihovi muški partneri svoju muškost definiraju time jesu li u stanju zadovoljiti svoju partnericu. Ukoliko među partnerima nema jasne komunikacije o tome što im tijekom seksa stvara ugodu, a što ne, kod oboje partnera dolazi do frustracije koja se prelijeva na sve druge aspekte njihovog odnosa.

Kao brend koji izrazito aktivno radi na polju seksualnog wellnessa, LELO sustavno radi na ispravljanju te miskoncepcije, kao i na normalizaciji razgovora o ženskom seksualnom užitku u javnom diskursu. Tijekom mjeseca posvećenom obilježavanju Dana Orgazma (31. srpnja), LELO na svojim kanalima donosi pregršt informativnih savjeta stručnjaka s područja ljudske seksualnosti, kao i mogućnost kupnje posebnog paketa proizvoda koji mogu poslužiti kao mali trenerski tim za lakše postizanje kvalitetnog orgazma.

Svrha kampanje svakako je poticanje otvorenog razgovora o jazu u orgazmu, a na kraju dana, u tom razgovoru i leži jedini način da se taj jaz premosti.

Midas Widget

Ostavite komentar