Samci za svoj status najviše okrivljuju vanjski izgled

Samci

Rezultati novog istraživanja govore, da su nizak stupanj samopouzdanja, nedostatak napora u pronalasku partnera i loš izgled, glavni razlozi zbog kojih, misle samci, nisu u ljubavnoj vezi. Samački život može biti izuzetno koristan, pokazuje isto istraživanje, jer može poboljšati društveni život i povećati fizičke aktivnosti. Ipak, većina samaca priželjkuje stabilnu ljubavnu vezu.

Istraživanje je pokazalo zašto muškarci samci misle da su “osuđeni” na samački život. Iako bi njihov stav mogao biti, da sve ne ovisi od njima, ima drugih, bitnijih odgovora. Razlog njihovog statusa može biti povezan i sa njihovom fizičkom atraktivnošću i vještinama flerta.
Istraživači su analizirali odgovore, navodeći potom da većina samaca, misli da je razlog za njihov status “loš izgled”. Nisko samopouzdanje ili povjerenje je na drugom mjestu, a slabi napori i nedostatak interesa na trećem i četvrtom mjestu.

Na petom mjestu su bile loše vještine flerta. Moderni muškarci mogu imati poteškoća kod ulaženja u razgovor – flert, zbog načina na koji je njihova romantičnost evoluirala stoljećima.

Kao zaključak, nameće se, da su muškarci izgubili vještine osvajanja žena, prebacujući odgovornost za uspjeh na vanjski izgled.

I za kraj, što na sve to kažu žene?

M.Z.

Ostavite komentar