Robert Sever otvorio 28. Bipa Fashion Week

Najpoznatiji modni događaj regije, Bipa Fashion Week, započeo je jučer u Zagrebačkom velesajmu, a trajati će sve do 23. ožujka. Modna platforma Bipa FASHION.HR već 28. put predstavlja najpoznatije dizajnere regije i njihove kreacije ususret tjednu mode. Svake godine ovaj je događaj osmišljen na originalan i kreativan način, tako se ove godine rasvjetom fokus stavio na izražaje lica modela te njihove pokrete. Cilj je bio stvoriti osjećaj filmskog doživljaja, što su i uspjeli.

Pod pokroviteljstvom beauty branda Noelle, poznati je dizajner jučer pred brojnom publikom predstavio svoju najnoviju kolekciju Romanove ispunjenu sa skoro 50 lookova koju su popratila brojna poznata lica.

Posebnost ove sezone je program FHR MEN čiji je cilj prikazati mušku modu na jedan sasvim drugačiji način, a to je pokazati da je ona prikladna za svakoga muškarca.

Liniju za muškarce koja je na rasporedu u srijedu u sklopu programa FHR MEN predstaviti će i Robert Sever čijom je revijom za žene otvoren ovaj fashion week. Sever je već poznat po svojim stavovima o dizajniranju i uspjehu kreacija po njihovoj praktičnosti i funkcionalnosti. Svoju želju da kreacije napravi prikladnima za sve žene u svim prilikama pokazao je uspješno i na sinoćnjoj reviji. Inspiraciju je pronašao u dalekoj Rusiji te je stvorio izvanredne kreacije koristeći traper, čipku, svilu, pamuk i viskozu. Poigrao se sa cvijećem po širokim kombinacijama što ih prvenstveno čini ugodnima za nošenje, ali i laganim materijalima prikladnima za nadolazeće sezone proljeća i ljeta. Njegove današnje kreacije odišu elegancijom i finoćom. Modeli su nosili jednostavne, uglavnom podignute frizure te sofisticiran make-up. Stvorivši ovakve dizajne za žene, ne sumnjamo u njegovu sposobnost u dizajniranju praktičnih i pristupačnih muških kreacija koje muškarce mogu učiniti samo još muževnijima i to sa stilom.

“Moja mama Marija bila je opsjednuta cvijećem. Uvijek je uzgajala i njegovala svoje biljke i upravo je tu opsesiju prenijela je i na mene. Uživam u proljeću i floralnim ljepotama koje prenosim na odjeću koju stvaram”, istaknuo je Sever koji je kolekciju upotpunio i prepoznatljivim modnim detaljem kape Moskovljanke izrađene od trapera i kepera.

Svoje muške kolekcije uz Severa će prezentirati i modna kuća Varteks, Spirit by Tomislav Bahorić i Boško Jakovljević.U službenom programu 28. Bipa FASHION.HR-a idućih četiri dana svoje kolekcije predstavit će i Ivica Skoko, revijom pod pokroviteljstvom branda Perwoll, Twins pod pokroviteljstvom branda CCC, Jelena Holec, Ana Maria Ricov, Morana Krklec, Mateyaneira, Branka Donassy, Marina Design, Anthony Avangard, Arileo, u suradnji s CCC, KLISAB te Zoran Aragović koji će u finalu nacionalnog tjedna mode pod pokroviteljstvom Philipsa obilježiti 15 godina postojanja brenda BiteMyStyle.

Marija Maleš

Midas Widget

Ostavite komentar