Retro i budućnost ujedinjeni u kolekciji Concept AW 15/16

Linija Concept AW 15/16, najsofisticiranija je linija brenda Reserved koja zadivljuje kombinacijama jednostavnih oblika i jedinstvenih tkanina. Inspirirana je dvijema strujama – retro stilom 70-ih i modernizmom.

reserved2

Puno elemenata ove linije preuzeto je na elegantan i ženstven način iz sportske mode. Linija se sastoji od dvije pod teme: prve koja se fokusira na sudaru crno-bijelog u minimalističkim formama i druge mekše, bogate bež nijansama, vunom i zanimljivim teksturama. Ove dvije podteme zajedno tvore iznenađujući miks pun raznovrsnih materijala. Između ostalih, linija Concept obuhvaća i tkanine s dva lica, kožu, brušenu antilop kožu, najlon, jerseys, vunu i žakard.Također, dizajneri ove linije u svoj su kreativni proces uključili i dekorativne detalje te printeve. Popularne prugice ponovno su u modi, kao sitni uzorak koji podsjeća na tradicionalni dekor kravate.

Uz glatke tkanine, tu su i neustrašive, hrabre i kontrastne crno-bijele geometrijske mreže, kao i još neki apstraktni motivi. Krojevi kolekcije Concept uključuju modne komade koji su pod snažnim utjecajem stila 70-ih, kao i moderniziranu klasiku. Vuneni kaputi, zrnasto pleteni komadi, suknje i haljine A kroja te hlače culottessamo su neki primjeri ove linije. Ponekad se koriste i asimetrični krojevi, a odjevni predmeti ukrašeni su mašnama, kravatama i remenjem. Košulje i bluze s leptir-mašnom izgledaju romantično, dok kaputi s remenom čine svaki styling ženstvenim.

Među mnogim zanimljivim stilskim trikovima linije Concept,dizajneri daju veliku važnost pletivima koja savršeno ističu mekoću modne siluete koja naglašava ženske obline. Palete boja pojedinih podlinija kolekcije Concept vrlo su različite, ali sve imaju jedno zajedničko: prigušene tonove. Kolekcija je obogaćena tonovima bež, sive, crne i bijele, a ponekad je taj niz prekinut jakom kobalt plavom bojom ili intenzivnom narančastom. Drugi jedio kolekcije, također, nadahnut retro stilom te prigušenim bež, brončanoj, oker, bordo, puder-ružičastoj, mornarsko plavoj, crnoj i kaki bojama.

Kreativna kombinacija dobivena svim ovim elementima tvori snažan i elegantan izgled, odražavajući najvažnije ovosezonske trendove. Linija Concept idealna je za razne prigode, a njezina svestranost i univerzalnost čini je korisnom u kreiranju zanimljivih modnih kombinacija, od praktičnih svakodnevnih do elegantnih večernjih.

Više o kolekciji Concept pronađite na stranici: Reserved Concept

Midas

Ostavite komentar