Razlozi zbog kojih stalno privlačimo krive partnere

dating

Ljubav u moderno doba nije laka, ali ponekad sami budemo krivi za svoje neuspjehe. Bilo da se želimo prikazati drugačijima nego što jesmo, ili padamo na određen tip partnera, a taj tip je ’emocionalno zauzet’… postoji izlaz iz svake od tih situacija. Ali prvo ih treba osvijestiti, priznati si da smo za dio vlastite nesreće sami krivi, a zatim poraditi na tome da krivu ploču koju vrtimo sami ispravimo. Slijedi dakle sedam najčešćih razloga zašto ljudi pronalaze krive partnere, odnosno partnere koji nisu za njih.

  1. Predstavljate se na aplikacijama (i moguće u životu) kao nešto što niste

Ako ste introvert koji bi petkom navečer radije gledao dokumentarce nego visio za šankom u baru, recite to i na svom profilu „dating“ aplikacije. Ostanite vjerni sebi kada tražite partnera.

Kad iskrivljujete sliku o sebi okružite se ljudima koji jednostavno ne pašu uz vas. Zapitajte se zašto se pokušavate uklopiti među određenu ekipu? Zašto pokušavate privući određen tip partnera? Kada pronađete te odgovore, vidjet ćete, da ćete otkriti sami sebe i privlačiti ljude koji će vam se zapravo svidjeti.

  1. Stvarate fantaziju o osobi koju ni ne znate

Ako previše razmišljate ili ste jednostavno sanjar, dogovorite taj sastanak što je prije moguće. Ne želite da prođe mnogo vremena u kojem ćete stvoriti fantaziju o osobi na temelju ono malo informacija što imate. Može vam slomiti srce kada saznate da ta osoba koja vam se sviđa u stvari ne postoji.

Nemojte se zaljubiti u fantaziju koju imate u glavi. Privlačenje partnera zahtijeva namjeru kao i posvećivanje vremena da se stvarna osoba upozna, a ne izmišljanje osobe u vašoj glavi.

  1. Govorite si da niste vrijedni ljubavi ili čak ni prvog spoja

Ako se pitate osuđuje li vaš odabranik vaše radno mjesto ili si govorite da ste trebali smršaviti prije nego ste počeli izlaziti na spojeve, neizbježno projicirate nesigurnost. Samopouzdanje počinje s prihvaćanjem i cijenjenjem onoga što ste sada, u ovom trenutku i vremenu.

Ako vjerujete u laži o sebi samima koje pojačavaju nesigurnost, poput: ‘Nikome se neću svidjeti’ ili ‘Ne izgledam dovoljno dobro’ … Srljate ravno u promašaj. Samopouzdanje je privlačno. Treba razviti snažan osjećaj za sebe. Izokrenuti te negativne laži s istinom.

  1. Tragate za savršenstvom

Zaslužujete imati visoke standarde, ali nemojte biti ona osoba koja stalno gleda preko ramena i skenira prostoriju za idućom ‘vrućom robom’. Dajte ljudima šansu da dokažu kako su pravi ulov. Nitko nije savršen. Niti jedna veza nije savršena. Morate biti spremni izbalansirati očekivanja i istovremeno prihvatiti partnera zbog onoga kakav je.

  1. Još uvijek vučete prtljagu za sobom

Možda biste trebali shvatiti da ste loše pripremljeni za traženje novog partnera, barem u ovom trenutku života. Ako padate u isti izlizani scenarij veze iz vaše prošlosti – ne osjećate se sigurno ako vam druga osoba ne odgovori odmah, na primjer. Ili ako još uvijek osjećate kako vas je bivši povrijedio, razmislite o tome da malo pauzirate s „dejtanjem“.

  1. Vaš tip je ’emocionalno nedostupan’

Nema ništa loše u tome da imate svoj tip partnera, osim ako je taj tip emocionalno nedostupan i problematičan s vezama. Na primjer, možda vam je poznat osjećaj boli kada se vežete u nekog tko je hladan, loš dečko. Ali i dalje tražite takve ljude, svjesno ili podsvjesno. Budite svjesni toga što vas privlači.

I nikako nemojte pasti na onu da ćete nekoga ‘popraviti’ ili promijeniti. To jednostavno nije realno. Ne samo da svom partneru šaljete poruku da oni nisu dovoljno dobri, nego vas dvoje to stavlja u odnos roditelj – dijete, umjesto da ste jednaki partneri i ljubavnici.

  1. Tražite onog kog trebate, a ne onog koga želite

Pitajte se zašto želite vezu. Vaš odgovor ne bi trebao dolaziti iz sfere potrebe; nitko vas neće učiniti cijelima i ispuniti sve vaše potrebe. Trebali biste tražiti zanimljivog, jednakog partnera, ne emocionalnog čuvara koji će vam popuniti rupe u životu.

Kada tražite nekoga koga stvarno želite, umjesto da trebate, to znači da sami brinete za svoje potrebe. Tada tražite životnog partnera koji će vam se pridružiti na vašem putovanju kojeg će obogatiti na nezamjenjiv način.

M.Z.

Midas Widget

Ostavite komentar