Prva u regiji kupnja u obogaćenoj stvarnosti – Dinit Card Services

Dinit Card Services

Ove godine slovenska tvrtka Dinit Card Services slavi 10. godišnjicu postojanja. Osnovna djelatnost tvrtke je procesiranje kartica i plaćanja, a u svom razvojnom laboratoriju tvrtka istražuje mrežne komunikacijske alate i mogućnosti obrade plaćanja, koje omogućuju okruženja obogaćene, mješovite i virtualne stvarnosti.

Zapošljava gotovo 70 vrhunskih stručnjaka iz područja financijske tehnologije (s godišnjim rastom od 20%), a od 2015. godine je u vlasništvu Cornèr Bank, prema podacima revije The Banker, kapitalom najstabilnije švicarske banke.

Više od 80% godišnjeg prihoda od gotovo 5 milijuna eura, Dinit Card Services ostvaruje na inozemnim tržištima, a u 2017. kompanija bilježi godišnji rast od 30%.

Na konferenciji za novinare u slovenskoj Izoli, tvrtka je premijerno predstavila kupnju virtualnih proizvoda (u obliku holograma) uz pomoć naočala za obogaćenu stvarnost Microsoft HoloLens i mobilnog telefona.

Primož Patru, generalni direktor tvrtke Dinit Card Services kaže: “Inovacije su važne za tvrtku, jer nam na taj način omogućuju prisutnost u svim novim kanalima, u kojima je inovacija najviše. Trenutno se suočavamo s izazovom kako kartično poslovanje preseliti u virtualna okruženja. Stoga smo u našem razvojnom laboratoriju proizveli vlastiti chatbot, istražujemo i mogućnosti obrade plaćanja koje nam nude druga okruženja. Želimo biti spremni čim započne potražnja za ovakvim rješenjima u sektoru trgovine – koji će, po našem mišljenju, biti inicijator razvoja na ovom području,” Dinit Card Services u ovom projektu surađuje s lokalnim tvrtkama – Skupinom Stroka.si te Microsoftom Slovenija.

M.Z.

Ostavite komentar