PROLJETNA NJEGA KOŽE

tf

ivanaHladna zima je iza nas, međutim izloženost niskim temperaturama, niskom postotku vlažnosti zraka te boravak u umjetno zagrijanim prostorijama ostavile su posljedice na našoj koži koja je poslije zime izrazito suha, umorna i beživotna. Nedostatak elastičnosti, zatezanje kože, pojačana osjetljivost kože te vidljive nepravilnosti na koži kao što su hrapavost, površinske ljuskice i suha područja, samo su neki od znakova suhe kože lica i znak za nužnu njegu i hidrataciju kože. Kako bi svoju kožu pripremile za sunčane i tople dane donosimo nekoliko prijedloga koji će vam pomoći da svoju kožu hidrirate i učinite zdravom.

Suha koža lica prvenstveno zahtjeva piling na tjednoj bazi koji će vam pomoći odstraniti izumrle ćelije kože i slojeve koji su se stvorili tijekom zime. Uklanjanje sloja izumrlih stanica omogućuje kremi da dođe dublje u suhu kožu i temeljito ju nahrani. Danas postoji bezbroj recepata za pilinge koje možete napraviti i sami doma. Preporučujemo piling s morskom soli i maslinovim uljem. Dok će vam  morska sol ukloniti sve mrtve stanice, maslinovo ulje će dati koži potrebnu vlažnost te ju učiniti glatkom.

Kako bi hidratizirali svoju kožu potrebno je koristiti kreme za lice. Zamijenite masnije kreme koje ste koristili tijekom zime te odaberite losione i kreme lakše teksture koje su pogodnije za proljetne dane. Bez obzira na to što je koži potrebna vlaga isto kao i tijekom zime, preporučljivo je da se u proljeće promjeni krema jer u toplijim mjesecima previše hidratacije može izazvati upalu i učiniti kožu masnom.

Ono što je vrlo važno za oporavak kože nakon zime je i prehrana. Nakon zime i teške i masne hrane, potrebno je očistiti organizam. Proljeće je idealno doba kada možemo uživati u sezonskom voću i povrću. Osim sezonskog voća i povrća preporučujemo vitamin C koji možete naći u kupusu. Kupus je odličan za stvaranje kolagena koji pročišćava organizam i vraća vitalnost.

I ne zaboravite, ono najvažnije, unos veće količine vode koja će vam pomoći očuvati vašu kožu svježom i hidratiziranom.

Ivana Paić Karega

Midas Widget

Ostavite komentar