Priroda i visoka moda: Fjällräven i Acne Studios predstavljaju jedinstvenu kolekciju

Fjällräven, Acne Studios

30. kolovoz 2018. – Čuveni outdoor brend Fjällräven ostvario je suradnju s još jednim poznatim švedskim brendom Acne Studios, koji je odao počast Fjällrävenu kolekcijom u kojoj su bezvremenski outdoor klasici dobili novu osobnost.

Na prvi pogled riječ je o nespojivim brendovima. Acne Studios naglasak stavlja na umjetnički izričaj i kreiranje modne konfekcije, dok Fjällräven pokreće strast prema iskustvima u prirodi i razvijanje funkcionalnih i izdržljivih proizvoda kojima ljude žele približiti prirodi.
Suradnjom s modnim brendom kao što je Acne Studios Fjällräven se nastoji približiti urbanijoj publici, te se nada da će nadahnuti više ljudi da napuste gradove, otkriju prirodu i uživaju u životu na otvorenom.
Henrik Andersson, Fjällrävenov direktor inovacija i dizajna, izjavio je: „Kada su nam pristupili iz Acne Studios bili smo počašćeni, ali i vrlo znatiželjni, budući da nikad nismo radili ništa slično. Rezultat je jedinstvena kolekcija koja utjelovljuje bezvremensku funkcionalnost Fjällrävena i umjetnički pristup Acne Studios čime je nastalo nešto sasvim novo“ .

Fjällräven, Acne Studios

U Acne Studios se dugo dive Fjällrävenu čije funkcionalni dizajn smatraju zaštitnim znakom švedske kulture. “Ja sam odrastao sam s Fjällrävenom; mi u Švedskoj imamo vrlo specifičan odnos s tim brendom. Vrlo sam ponosan što sam Šveđanin te sam htio podijeliti tu našu ljubav prema Fjällrävenu s cijelim svijetom“ istaknuo je Jonny Johansson, kreativni direktor Acne Studios.

Rezultat je dizajn očito inspiriran Fjällrävenovim najčuvenijim komadima, ali koji sadrži jedinstveni karakter Acne Studios. Novi detalji kao što su ukrasi od eko krzna i reflektirajuće zakrpe koju su dodani čuvenoj Expedition Down Jacket daju klasičnom dizajnu novi, svježiji izgled. Džepovi su povećani, a Fjällräven boje i tehnički materijali iskorišteni su na malo razigraniji način. Ikona među ruksacima Kånken, koji je 2018. napunio 40 godina, za rođendan je počašćen s tri nove inačice: dizajnersko osvježenje samog legendarnog modela, nova verzija koja se može iz ruksaka pretvoriti u torbu preko ramena, kao i Kånken Mini clutch torbica.

Fjällräven, Acne Studios

Svaka uspješna suradnja je stvar kompromisa, pa jednako kao što su kreativci iz Acne Studios upoznali Fjällräven outdoor svijet s umjetničkim, šarenim pristupom, tako je i funkcionalnost zakucala na vrata Acne Studios, za što su savršeni primjer zip-off hlače s odvojivim nogavicama. Kolekcija je izraz obostranog poštovanja i divljenja između dva švedska brenda koji švedski nacionalni identitet kojim se jako ponose žele podijeliti svijetom ovom vrlo zanimljivom suradnjom.
Kolekcija je u prodaji od 6. rujna 2018. godine u svim Acne Studios trgovinama diljem svijeta te na acnestudios.com; u Fjällräven Brand centrima u Amsterdamu, Hong Kongu, Oslu i New Yorku, kao i na fjallraven.com.

M.Z.

Midas Widget

Ostavite komentar