Priča o bezgraničnoj ljubavi čovjeka i psa u Zagrebu

U potrazi za Gobi čudesna je priča Diona Leonarda, prekaljenoga ultramaratonca kojem se na 250-kilometarskoj utrci kroz pustinju Gobi na putu našao pas lutalica. Autor će u Zagrebu predstaviti knjigu, ali i sudjelovati u dobrotvornoj utrci. Više u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

Ovo se ne propušta!!!!! Naučimo što je to neraskidiva veza čovjeka i psa od autora bestselera “U potrazi za Gobi”, ultramaratonca Dion Leonard Ultra Runner koji je prošao tisuće kilometara kako bi pronašao psića koji mu je osvojio srce, i potrčimo za pse iz Dumovca! Pridružite nam se 19.10. na dobrotvornoj utrci od pet kilometara, prošećite ili protrčite kroz najljepši zagrebački park i pomozite psima lutalicama da kao i Gobi pronađu svoj zauvijek dom. Sva prikupljena sredstva putem kotizacija za sudjelovanje u utrci donirat će se Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba – Azil Dumovec. Prijave za utrku moguće su putem online prijavnice i uplate kotizacije unaprijed (https://bit.ly/2VoZM7S) ili na licu mjesta. . . . . #citajknjigu #čitajknjigu #dionleonard #upotrazizagobi #knjiga #citanje #čitajknjigu #trčimosgobi #konceptizdavaštvo

A post shared by Alis Marić Booklover&Traveler (@citaj_knjigu) on

Priča o kujici Gobi otkad je ugledala svjetlo dana ujedinila je zaljubljenike prema trčanju, životinjama i toplim ljudskim pričama. Maleni pustinjski pas dokazao je da nedostatak u veličini i više nego nadoknađuje svojim srcem, prateći u stopu Diona preko gorja Tien Shan, golemih pješčanih dina, kroz zabačena sela i preko crnih pijesaka pustinje Gobi, ne napuštajući ga gotovo 130 kilometara.

Dok je Dion svjedočio nevjerojatnoj odlučnosti i srčanosti male životinje, i sâm je doživio duhovnu promjenu. Dotad su za njega utrke značile pobijediti i biti najbolji, sad mu je cilj bio zadržati Gobino prijateljstvo poslije ciljne crte. Počeo je puštati Gobi da prespava s njim u šatoru, dijeleći s njom ono malo hrane koju je imao i prenoseći je preko brojnih rijeka, čak i kad je to značilo zaostati u utrci ili, još gore, možda i ne završiti utrku. Pobjeda može imati više lica, a ponekad je jedno od njih dlakavo i veselo laje.

Premda Dion nije pobijedio u utrci, stekao je nešto mnogo veće – nov pogled na život i novu prijateljicu koju je namjeravao povesti kući čim riješi administrativna pitanja. Međutim, prije nego što ju je uspio odvesti kući, Gobi je nestala u velikome kineskom gradu gdje su je čuvali. Dion ju je uz pomoć stranaca i svestranu podršku preko interneta počeo tražiti i naposljetku se ponovno našao s čudesnom životinjom koja mu je promijenila život i usput i njemu i svijetu pokazala da su čuda moguća.

Uistinu čudesnu priču o intimnim iskušenjima autora i jednom susretu koji je mogao biti samo sudbina možete poslušati već ovog četvrtka, 17.10. u 19 sati u Hoću knjigu Megastoreu u Bogovićevoj 7. A želite li se i sami okušati u prevladavanju izazova koje pred nas postavlja priroda, Dionu i Gobi možete se pridružiti u parku Maksimir ove subote, 19.10. od 10 sati, u dobrotvornoj utrci tijekom koje će se skupljati sredstva za pomoć napuštenim životinjama grada Zagreba. Više informacija potražite na Facebook stranici Koncept izdavaštvo ili internetskoj stranici Azila Dumovec.

 

Ostavite komentar