Priča o bezgraničnoj ljubavi čovjeka i psa u Zagrebu

U potrazi za Gobi čudesna je priča Diona Leonarda, prekaljenoga ultramaratonca kojem se na 250-kilometarskoj utrci kroz pustinju Gobi na putu našao pas lutalica. Autor će u Zagrebu predstaviti knjigu, ali i sudjelovati u dobrotvornoj utrci. Više u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

Ovo se ne propušta!!!!! Naučimo što je to neraskidiva veza čovjeka i psa od autora bestselera “U potrazi za Gobi”, ultramaratonca Dion Leonard Ultra Runner koji je prošao tisuće kilometara kako bi pronašao psića koji mu je osvojio srce, i potrčimo za pse iz Dumovca! Pridružite nam se 19.10. na dobrotvornoj utrci od pet kilometara, prošećite ili protrčite kroz najljepši zagrebački park i pomozite psima lutalicama da kao i Gobi pronađu svoj zauvijek dom. Sva prikupljena sredstva putem kotizacija za sudjelovanje u utrci donirat će se Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba – Azil Dumovec. Prijave za utrku moguće su putem online prijavnice i uplate kotizacije unaprijed (https://bit.ly/2VoZM7S) ili na licu mjesta. . . . . #citajknjigu #čitajknjigu #dionleonard #upotrazizagobi #knjiga #citanje #čitajknjigu #trčimosgobi #konceptizdavaštvo

A post shared by Alis Marić Booklover&Traveler (@citaj_knjigu) on

Priča o kujici Gobi otkad je ugledala svjetlo dana ujedinila je zaljubljenike prema trčanju, životinjama i toplim ljudskim pričama. Maleni pustinjski pas dokazao je da nedostatak u veličini i više nego nadoknađuje svojim srcem, prateći u stopu Diona preko gorja Tien Shan, golemih pješčanih dina, kroz zabačena sela i preko crnih pijesaka pustinje Gobi, ne napuštajući ga gotovo 130 kilometara.

Dok je Dion svjedočio nevjerojatnoj odlučnosti i srčanosti male životinje, i sâm je doživio duhovnu promjenu. Dotad su za njega utrke značile pobijediti i biti najbolji, sad mu je cilj bio zadržati Gobino prijateljstvo poslije ciljne crte. Počeo je puštati Gobi da prespava s njim u šatoru, dijeleći s njom ono malo hrane koju je imao i prenoseći je preko brojnih rijeka, čak i kad je to značilo zaostati u utrci ili, još gore, možda i ne završiti utrku. Pobjeda može imati više lica, a ponekad je jedno od njih dlakavo i veselo laje.

Premda Dion nije pobijedio u utrci, stekao je nešto mnogo veće – nov pogled na život i novu prijateljicu koju je namjeravao povesti kući čim riješi administrativna pitanja. Međutim, prije nego što ju je uspio odvesti kući, Gobi je nestala u velikome kineskom gradu gdje su je čuvali. Dion ju je uz pomoć stranaca i svestranu podršku preko interneta počeo tražiti i naposljetku se ponovno našao s čudesnom životinjom koja mu je promijenila život i usput i njemu i svijetu pokazala da su čuda moguća.

Uistinu čudesnu priču o intimnim iskušenjima autora i jednom susretu koji je mogao biti samo sudbina možete poslušati već ovog četvrtka, 17.10. u 19 sati u Hoću knjigu Megastoreu u Bogovićevoj 7. A želite li se i sami okušati u prevladavanju izazova koje pred nas postavlja priroda, Dionu i Gobi možete se pridružiti u parku Maksimir ove subote, 19.10. od 10 sati, u dobrotvornoj utrci tijekom koje će se skupljati sredstva za pomoć napuštenim životinjama grada Zagreba. Više informacija potražite na Facebook stranici Koncept izdavaštvo ili internetskoj stranici Azila Dumovec.

 

Midas Widget

Ostavite komentar