Prestanite komplicirati

yvonneJedna dijeta, druga, treća. Ovaj savjet, onaj savjet. Gladovanje, pretjerivanje  masti, ugljikohidrati, proteini, bio-bio, sjemenke, paleo, ovako, onako… Došli smo do točke u kojoj je prehrana postala toliki trend i nauka da svaki dan iskaču novi stručnjaci sa novim uvjerenjima i mi obični smrtnici više ne znamo šta da stavimo u usta, a šta ne. Ne želim nikoga uvrijediti, ali prvo bih voljela vidjeti kako izgledaju osobe koje stoje iza svih tih ideja. Zanima me jesu li fit, jesu li vitalne i osjećaju li se odlično u svojoj koži kao što se ja osjećam, a nisam nikakav stručnjak ni filozof, već samo netko tko sluša svoje tijelo i koristi zdrav razum.

Često me pitaju u čemu je tajna i žele čuti neki komplicirani odgovor. Žele čuti da izvodim neke specijalne vježbe, da sam se odrekla masu namirnica i da plaćam skupe tretmane. Žele to čuti kako bi pronašli izgovor i opravdali svoj nemar i nezadovoljstvo. Nažalost, uvijek ih razočaram odgovorom da ne treba imati puno novaca, puno vremena ili se puno odricati kako bi se postigao rezultat.
Jedem jednostavnu hranu 5-6 puta dnevno i izvodim jednostavne vježbe 3-4 puta tjedno. Ne zbrajam kalorije, ne važem namirnice, ne odvajam masti od ugljikohidrata niti se bavim popularnim “cikliranjem”. Ne svrstavam se u “hflc” ili “hclf”, niti u vegane ili vegetarijance, ne živim na “zelenom” niti na “smoothijima” i sigurno nisam od onih koji “ne jedu iza 18h”. Razlog zašto nisam ništa od toga jest šta volim gledati na stvari dugoročno, a ne kratkoročno. Kratkoročno je biti na drugačijoj dijeti svakih par mjeseci i jesti sve ono šta ne volimo, a odricati se svega šta volimo samo u svrhu izgleda i kilograma. Dugoročno za mene znači da jedem sve, ali da to radim pametno i umjereno.

obrok3Dat ću vam prehrambenu skicu jednog mog tipičnog dana.

Budući da je doručak najvažniji obrok u danu (o tome smo detaljno pisali u prethodnim člancima) i bitno mi je da je savršeno izbalansiran i da mi osigura kvalitetnu energiju, pahuljice, tosteve i voće sam zamijenila zdravim doručkom od Herbalifea i tako papam zadnje 3.5 godine.

Kao zdravu naviku uvela sam to da jedem svaka 3 sata kako bih imala brz metabolizam i zato uvijek sa sobom na posao ponesem neko voće, jogurt ili orašaste plodove kako bih imala dobar međuobrok.

rucakZa ručak se volim dobro najest i zato ne toleriram sendviče u hodu ili bilo koji oblik fast fooda. Napravim si fin i pošten obrok, a to ne znači nužno da kuham satima. Dapače, često to bude spremno u 15 minuta. Idealan primjer je jedno od mojih omiljenih jela – integralna tjestenina s tunom i svježim povrćem (rikola, rajčica, paprika).

Poslijepodne uvijek imam želju za slatkim i toga se nikako ne odričem! Prije bi to bio Kinder Bueno ili Mars, a sada je to Herbalife proteinska čokoladica koja mi učvršćuje tijelo i daje kvalitetniju energiju za istu cijenu. Dakle, opet pametno.

obrok2

Za večeru volim nešto laganije, ali da me zasiti. To najčešće bude neka krema od povrća ili bogata salata ili riba s povrćem.

Zadnji obrok prije spavanja obično je čaša jogurta ili opet shake kao ujutro.

voceZaključak je da nije potrebno komplicirati niti se bojati hrane. Hrana nam je prijatelj. Ona je naš izvor energije i zdravlja. Iskoristimo ju u svoju korist! Napravimo si da nam ona bude fina, praktična i učinkovita! Jedino tako ćemo imati dugoročne rezultate i zadovoljstvo!

Ako želite isprobati moj plan prehrane i želite da vas dovedem do kvalitetnih rezultata bez gladovanja i stresa, ili samo želite više info, javite se na 0989429172 ili pišite na yvonnevrnoga@gmail.com. I svakako partite instagram profil Yvonne_fit_coach!

Ostanite mi lijepi, zdravi i pametni!

Yvonne Vrnoga Gregorio

 

Midas Widget

Ostavite komentar