Preporuke Profila za ljeto!

U Profilovu izdanju objavljen je niz novih proznih, publicističkih i dječjih naslova.

Izgubljeni čovjek treći je i, po sudu kritike i čitatelja, najbolji krimić majstorice žanra Jane Harper.

Radnja romana smještena je u zabačenom dijelu Australije gdje najbliže susjede dijele tri sata vožnje po nemilosrdnoj pustinji. Tu je i sjajna zbirka priča Znaš da to želiš Kristen Roupenian, autorice koja je svjetski slavna postala nakon što je njezina priča Cat Person, objavljena u časopisu New Yorker, doslovno preko noći postala viralna senzacija. Po ovoj zbirci, koja se prevodi na više od 25 jezika, bit će snimljena i serija u produkciji HBO-a.

Nemoguća djevojka, dobitnice Pulitzerove nagrade i omiljene američke autorice Anne Tyler, zaigrana je romaneskna prerada komedije Ukroćena goropadnica. Nakon Vražjeg okota Margaret Atwood to je drugi prijevod iz edicije Hogarth Shakespeare u izdanju Profila. Riječ je o nizu za potrebe kojeg su neki od najboljih autora našeg doba napisali romaneskne prerade Shakespeareovih drama.

„Poput Ljubavnika, moćne knjižice Marguerite Duras, i ovo je čista strast u zatvorenom emotivnom i fizičkom prostoru“, istaknuli su kritičari o međunarodnom bestseleru Tupa bol talijanske spisateljice Milene Agus. Po ovom romanu snimljen je i film u režiji Nicole Garcia s Marion Cotillard u glavnoj ulozi.

Sv. Pavao: biografija detaljna je biografija u kojoj se prati Pavlov životni put od revnog progonitelja mlade Crkve, preko njegovih putovanja do vjerojatne smrti kao kršćanskog mučenika od Neronove ruke sredinom šezdesetih godina prvog stoljeća. Autor knjige Tom Wrigt, kako ističu u Newsweeku, vodeći je svjetski stručnjak za Novi zavjet. Od publicističkih naslova izdvajamo i Marilyn Monroe – javni i tajni život autora Charlesa Casilla. Temeljena na višegodišnjem istraživanju knjiga je to koja donosi detaljan prikaz života jedne od ikona 20. stoljeća, glumice koja još uvijek fascinira milijune.

Jura i gospođica Zavissst nova je pak slikovnica genijalnog, nagrađivanog tandema Romana Simića i Manuela Šumberca. Ovaj put Jura se hvata ukoštac s novim problemom – zavišću.

 

View this post on Instagram

 

USKORO ČITAJTE Nakon Grigorom Vitezom nagrađene slikovnice „Jura i kuckalo protiv dosade“, ujednačeno fantastičan tandem Roman Simić i Manuel Šumberac napisali su i narisali novi nastavak o avanturama malog Jure JURA I GOSPOĐICA ZAVISSST. „Osjećao je mnogo toga: čudno komešanje neko, svrdlanje tamo gdje se inače veseli i voli, kao da mu je u grudi zalutao crv s vikinškom kacigom na glavi i sad ga baš ondje boli. Svi imaju bolje kostime! Svi imaju poklona više! Svi slave bolje rođendane, a samo na njegovoj pozivnici da je gusarski party piše!“ Kako će se Jura suočiti sa zavišću, kako će je svladati i kakvu ulogu u tome imaju djed i putovanje Amazonom, otkrijte u novoj predivnoj slikovnici! #citamcitamsve #čitamčitamsve #knjige #čitanje #djecjaknjiga #romansimic #manuelsumberac #juraigospodicazavist #profil_knjiga

A post shared by Profil Knjiga (@profil_knjiga) on

Dobitnica u darivanju objavljenom 22. srpnja na Sretnoj mami je Ana Jerković Petrlić

Molimo dobitnicu da se javi u inbox Sretne mame:)  Hvala svima na sudjelovanju!

24. rujna – Dobitnica u darivanju objavljenom 20. rujna na Sretnoj mami je Martina Peran. Molimo dobitnicu da se javi u inbox Sretne mame:)  Hvala svima na sudjelovanju!

Midas Widget

Ostavite komentar