Prednosti i posljedice brijanja ruku!

Kao i kod brijanja bilo kojeg područja na tijelu, brijanje ruku jednostavno je estetska preferencija, poput rasta brkova ili rezanja šiški. Mnogi će se odlučiti za brijanje ruku jer jednostavno vole taj osjećaj glatkih ruku.

Ako razmišljate o brijanju ruku, dobro je znati potencijalne koristi, rizike i najbolje metode za brijanje kako biste izbjegli opekline britvice, uboda i iritaciju kože.

Suprotno uvriježenom mišljenju, dlake ne postaju gušće nakon što se obriju. Brijanje ne utječe na boju, jačinu i brzinu rasta dlačica.

Moguće je da se dlačice mogu osjetiti kao grublje, jer brijanje daje ravan, tupi rub, ali to je sve.

Tijekom faza intenzivnih hormonskih promjena (na primjer, tijekom puberteta ili trudnoće) debljina dlake se može mijenjati. Androgeni, muški spolni hormoni koji se nalaze kod oba spola tijekom puberteta, mogu uzrokovati promjenu debljine i teksture dlake, ali početak brijanja ju ne mjenja.

Prednosti

Neke ljude ne smetaju dlake na rukama, a neki više vole glatke ruke i pazuhe. Za one koji vole taj osjećaj glatkoće, brijanje će biti korisno.

Budući da dlaka zadržava vlagu, brijanje pazuha može rezultirati sa manje znojenja ili barem manje primjetnim znojenjem.

Brijanje može smanjiti i miris povezan sa znojem. Većina dlačica je porozna, što znači da može apsorbirati i zadržavati znoj.

Ali postoji mnogo drugih mogućnosti osim brijanja koje se mogu koristiti za smanjenje znoja ispod pazuha, uključujući antiperspirante i dezodoranse, pa čak i određene promjene prehrane poput pijenja više vode i smanjenje alkohola i kofeina.

Posljedice
Brijanje ruku i pazuha (i bilo koji dio tijela) može rezultirati neželjenim nuspojavama.

Brijanje starom britvicom može rezultirati uraslim dlačicama i posjekotinama te iritacijom kože. Uz to, gruba površina poput lakta, posebno je sklone posjekotinama.

Posjekotine mogu biti uzrokovane:

• pomoću stare ili začepljene oštrice
• brijanjem bez podmazivanja (krema ili gel)
• prebrzim brijanjem

Provjerite jesu li vam ruke i pazuh vlažni i čisti (brijanje pod tušem je dobra ideja).
Iako nije potrebno prilikom svakog brijanja, prethodni piling će pomoći uklanjanju mrtve kože. Tako će ruke i pazuh postati glatki, a uklanjanje mrtve kože i ulja pomoći će i kod iritacije kože. Ako se redovno brijete, pazite da ne pretjerate.
Prije upotrebe britve na koži, namažite gel ili kremu za brijanje i navlažite kožu.
Dlačice ispod pazuha rastu u svim smjerovima, tako da je najbolje obrijati pazuhe prema gore, prema dolje i sa strane. To će vam pomoći da postignete najglađi efekt.

Midas Widget

Ostavite komentar