Poslušajte glas iza glazbe!

Održan promo party filma ALL EYEZ ON ME: LEGENDA O TUPACU SHAKURU

Izvanredan kritičar pravosudnog sustava, Tupac Shakur pretočio je svoj inat u pjesnički oklop. Iskoristio je svoje talente kako bi pisao kontroverzne pjesme koje su osuđivale nedaće i nejednakost pod propalim institucijama našeg materijalnog svijeta – sve do 1996. godine kad je s 25 godina u Las Vegasu poginuo od metaka ispaljenih iz drugog automobila.

Njemu u čast snimljen je All Eyez on Me: Legenda o Tupac Shakuru, biografski film koji bilježi plodnu karijeru ovog umjetnika pod diskografskim kućama Interscope i Death Row Records i naslijeđe velikog Makavelija (što je bilo jedno od njegovih scenskih imena). Redatelj Benny Boom za glavnu je ulogu odabrao Demetriusa Shippa Jr. u ambicioznom pokušaju da otkrije nježniju stranu ovog otvorenog rušitelja ikona. Film dotiče i romansu između Tupaca i Kidade Jones. Ona je kći čuvenog glazbenog producenta Quincyja Jonesa, a bila je zaručena za Shakura u vrijeme njegove smrti. Annie Ilonzeh glumi Jones, a ona i Shipp savršen su filmski par, čak im je omiljena ista Tupacova pjesma, Dear Mama.

„Svatko drukčije gleda na Tupaca“, kaže Shipp. „On je više od grubijana kakvim su ga prikazali mediji. Strast su mu bili ljudi i borba protiv ugnjetavanja. Bio je aktivist.“ Doista, teme njegovih pjesama tiču se i današnje političke klime. „Pac je možda fizički ušutkan, ali njegova glazba živjet će zauvijek“, kaže glumica Kat Graham koja sa sirovim intenzitetom glumi Shakurovu dugogodišnju prijateljicu Jadu Pinkett (prije nego što je postala Pinkett Smith). „Postigao je jako velik utjecaj, ali mislim da je imao još puno toga za reći i napraviti. Ne postoji bolje vrijeme za prepričavanje njegove priče.“

Film se u hrvatskim kinima počeo prikazivati još jučer 29.lipnja u distribuciji 2i Filma, a u tu čast u prepunom Swanky klubu održan je promo party na kojem su se mogli vidjeti svi važni predstavnici hrvatske hip hop scene: Bizzo Bodega, DJ Phat Philie, Damir Stupnišek, Ivan Oberon, Target, Suicidal i drugi.

​Ne propustite pogledati kako su Shakura njegov sirovi talent, moćni tekstovi i revolucionarni um tjerali naprijed te je postao kulturna ikona čije nasljeđe i dalje raste dugo nakon njegova odlaska.

A.M.

Midas Widget

Ostavite komentar