Pokrenut besplatni servis za pronalazak posla od kuće

Sa zadnjim danom ožujka u Hrvatskoj je pokrenut novi besplatni online oglasnik za pronalazak posla. U nepredvidivo doba pandemije koronavirusa javila se sve veća potreba za prilagodbom na tržištu.
Rad od kuće postao je stvarnost te ga se smatra dijelom „novog normalnog“. Pandemija je s druge strane uzrokovala ekonomski šok pa mnogi gube poslove. Stoga su članovi nekolicine domaćih neprofitnih organizacija volonterski odlučili pomoći s pokretanjem mrežne stranice – freelance.com.hr.
Web je u svome principu poprilično jednostavan, a razlog tomu jest dovođenje cjelokupne populacije radno aktivnog stanovništva pa i one starije.

O projektu
Na stranici svatko može bez registracije postaviti svoj oglas za posao, bio on „freelance posao“ u jednokratnom ili dugoročnom obliku. Pošto proces ne zahtijeva registraciju, cilj je svakako maksimizirati uštedu vremena korisnicima. Prilikom postavljanja oglasa mogu se navesti uvjeti rada, odnosno lokacija (od kuće ili u uredu) te razni drugi detalji.
Portal je namijenjen i teško zapošljivim skupinama kao što su mladi, a omogućuje i studentima da osluškuju tržište te da eventualno nadograde svoj životopis.
Neprofitni projekt ima za cilj pomoći društvu kako bi se olakšao proces ostvarivanja budućih poslovnih suradnji. Stoga je u najavi širenje dobrog glasa i putem društvenih mreža.

Midas Widget

Ostavite komentar