POBRKANI LONČIĆI

Ne volim generalizirati jer ništa nije crno, ni bijelo. Život je fino tkanje bezbrojnih nijansi. Svjedoci smo mnogih invazivnih promjena koje su stvorile kaos u međuljudskim odnosima tako da se ponekad priupitamo jesmo li pobrkali lončiće. Često se šalim s prijateljicama da smo postale muškarci za koje smo se trebale udati jer žena danas može sve. Dobro, skoro sve! I što će joj princ?

Prikladna bi bila konstatacija da moćni muškarci obično uspijevaju uz pomoć svojih supruga, ali moćne žene uspijevaju usprkos svojih muževa!

No, ni muškarcima danas nije lako. Tko bi uopće i pomislio da će žene doći na suludu ideju i zakoračiti na muški teren? Da će se boriti i izboriti za jednakost i pravo glasa? Tko bi uopće pomislio da će si na vrat natovariti mnogo novih i teških zadataka, predsjedavati vladama, bankama, kompanijama, pa čak i državama! Dobro je da je Max Factor izmislio dobar korektor koji prekriva podočnjake. Postupno smo dogurali do toga da današnji brakovi podsjećaju – u light varijanti – na natjecanje tko će više-tko će bolje, a u ekstremnom slučaju na bojno polje. Tragedija je da zapravo svi želimo isto. Da nas se voli, poštuje, sasluša…”

Rosie Kugli

Midas Widget

Ostavite komentar