“Pjesme s one strane vremena” sudar dva vokalna titana na pozornici Močvare

Nina Kraljić i Dunja Knebl pripremaju pravu čaroliju u Začaranoj Močvari


Začarana Močvara i Vrelo zvuka u ovom maglovitom i mističnom mjesecu studenom za vas su pripremili jednako tako mističan koncert etno i filmske glazbe pod nazivom “Pjesme s one strane vremena”, na kojem ćete pored pjesama iz raznih dijelova Hrvatske, imat priliku čuti i stare tradicijske pjesme iz Engleske, Irske, Ukrajine, Moravske, Rusije…

Jako se veselimo što ćemo po prvi puta uživati u jednoj friškoj suradnji na world music sceni. Radi se o novoj glazbenoj priči, a i mi smo sasvim različitih glazbenih priča, no ipak nas je put poveo istim stazama. Nama godine ne predstavljaju mnogo, jer razlika između nas je skoro pola stoljeća, ono što nas veže je ljubav prema tradicijskoj glazbi i prema starim, bajkovitim, nikad ispjevanim pričama.” ističu Dunja Knebl i Nina Kraljić koje će nam predstaviti što su zajedničkim snagama, uz pratnju glazbenika iz Kololire, stvorile.

Dunja Knebl jedna je od najpredanijih istraživačica hrvatskog glazbenog tradicijskog stvaralaštva, osoba koja uporno pronalazi drevne i zaboravljene pjesme te ih prenosi dalje, šireći ih u novim prostorima i vremenima. Dunja ih na svoj način izvodi, i ponovno im daje život pjevajući ih, učeći nas davnim melodijama i stihovima zadnjih dvadesetak godina.

Nina Kraljić je mlada talentirana glazbenica, interpretatorica tradicijskih pjesama i zasigurno vlasnica jednog od najljepših vokala ovih prostora. Prošle godine izdala je svoj prvi album “Samo” gdje je tako vješto izmiješala različite stilove glazbe i pretvorila ga u jedinstvenu cjelinu. Na albumu osim ambijentalnih pjesama, možemo pronaći interpretacije narodnih pjesama, pjesme nekih poznatih autora, čak pjesmu na hebrejskom jeziku i Ninine dvije autorske pjesme. Ninin glas smo prvi puta čuli u prvoj sezoni natjecateljske emisije “The Voice” gdje je Nina pobijedila i od tada nije prestala nizati uspjehe. Dobitnica je Porina za najboljeg novog izvođača 2016.godine, a iste godine predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Stockholmu s pjesmom “Lighthouse” i prvi puta nakon sedam godina dovela je Hrvatsku natrag u finale. 2017. osvaja nagradu “Slavenska nada” Bjeloruskog Ministarstva kulture na prestižnom natjecanju u gradu Vitebsku.

Nina je u svojoj kratkoj, ali već sada možemo reći, vrlo dojmljivoj glazbenoj karijeri ostvarila mnoge suradnje, a najnovija je ova s Dunjom Knebl gdje će ih pratiti Kololira.

U sada novom i proširenom sastavu, članovi Kololire poznati su glazbenici: Danijel Maoduš (gitare), Hrvoje Ban (harmonika, blok flauta, frame drum, perkusije), Hrvoje Sudar (violina, buzuki, frame drum, perkusije), Hrvoje Nikšić (indijski harmonij, frame drum, udaraljke).

Ovaj koncert će biti sjedećeg tipa i broj mjesta će biti ograničen, stoga vas pozivamo da dođete na vrijeme kako bi osigurali svoje mjesto u publici.

Začarana Močvara projekt je koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić.

Vrelo zvuka je novi projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe. Uz koncerte će se u sklopu ovog projekta organizirati radionice, predavanja i posebna etno glazbena knjižnica. Vrelo zvuka se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

Ostavite komentar