Paula Jusić obilježila 30 godina rada koncertom u Lisinskom

U večeri punoj emocija, uz brojne kolege i prijatelje, jedna od najboljih hrvatskih pjevačica Paula Jusić obilježila je 30 godina umjetničkog rada. Koncertom „Pjesma i ja“ koji se održao u Maloj dvorani zagrebačkog hrama kulture KD Vatroslav Lisinski, Paula je priredila pravu glazbenu bajku pjevajući pjesme sa svojih albuma, ali i interpretirajući bezvremenske svjetske hitove. Priliku da podrže Paulu nisu propustili ni Tereza Kesovija, Gabi Novak, Željko Bebek, Ibrica Jusić, Matija Vuica, Zdenka Kovačiček, Ivica Propadalo i brojni drugi.

Pjevati je započela još kao djevojčica izvodeći pjesme Arsena Dedića u kultnom filmu Vlak u snijegu, a njezinu jednostavnost na sceni i emotivne izvedbe obožavatelji prepoznaju već tri desetljeća. Paula je koncert otvorila autorskom pjesmom Dvije izgubljene duše, dok su najviše ovacija publike izazvale izvedbe tradicionalnih pjesama koje su u njenoj interpretaciji dobile potpuno novu dimenziju. Posebno iznenađenje za publiku bila je i spontana izvedba Tereze Kesovije koja je iz prvog reda otpjevala pjesmu U srcu mome autora Paule i Đele Jusića juniora.

Spoj Dalmacije po ocu i Makedonije po majci, iznjedrio je u Paulinom glasu južnjačku senzualnost i temperament koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nevjerojatnom lakoćom u interpretaciji na svoj je poseban i vrlo senzualan način koketirala sa svim stilovima glazbe – od popa, šlagera i balada pa do sevdaha, makedonske tradicionalne glazbe i francuske šansone pa su se na repertoaru slavljeničkog koncerta našle pjesme Moja posljednja i prva ljubavi, Zajdi, zajdi, Dušo moja, Nocturno i Što te nema. Tek nakon trećeg bisa Paula Jusić napustila je pozornicu ispraćena gromoglasnim pljeskom i emotivnim čestitkama kolega i prijatelja.

Midas Widget

Sljedeći članak >
Upoznajte Huawei P10

Ostavite komentar