Patite od alergija? Dijagnoza nikada nije bila lakša uz samo jedno i bezbolno vađenje krvi!

U samo jednom vađenju krvi može se testirati čak 280 alergena!

Posljednjih godina došlo je do porasta oboljelih od raznih vrsta alergija, međutim dijagnoza alergija nikada nije bila lakša! Da bi vrlo brzo i lako doslovno iz jednog vađenja krvi utvrdili na što ste sve alergični od peludi, grinja, plijesni, voća, povrća, gljiva, žitarica, mahunarki, začina, hrane životinjskog podrijetla, morske hrane i dr. mikroorgnizama, pobrinula se Poliklinika Analiza koja koristi najnapredniji dijagnostički alat za mjerenje specifičnih IgE antitijela čak do 280 komponenti u samo jednom testu!

ALERGO280 predstavlja najnoviju generaciju dijagnostičkih testova razvijenih na temelju najnaprednijeg znanja na području nanotehnologije za mjerenje specifičnog IgE antitijela, koristeći molekularne alergene i alergene ekstrakte.

Njegova upotreba neophodna je kod svih alergijskih bolesti kao što su rinitis, astma, urtikarija, ekcem, anafilaksija, konjuktivitis i gastrointestinalni poremećaji.

ALERGO280 test pogodan je i za rano otkrivanje i dijagnostiku, posebno kod bolesnika s pozitivnom obiteljskom anamnezom na alergijske bolesti, uz prisustvo povišene razine IgE antitijela.

Osim želje da se u jedan test uključi što je moguće veći broj alergena, kako bi se pacijentima pružila najkvalitetnija alergološka analiza, cilj kompletnog tima poliklinike Analiza, bio je i uvođenje testa kojim se izbjegavaju križne reakcije, koje ometaju interpretaciju nalaza.

Primjerice, osoba preosjetljiva na lateks stvara specifična antitijela IgE (sIgE) koja znaju izreagirati kada se ista osoba hrani kivijem. Razlog leži u sličnoj građi jednog od alergena u oba izvora tj. alergen kivija potiče istu reakciju preosjetljivosti kao i alergen lateksa. Dosadašnjim serološkim ispitivanjima ovakva saznanja su bliska budućnost.

Evo zašto Alergo280 test!

  • Nije potrebno prekidati medikamentoznu terapiju, uključujući uzimanje antihistaminika i kortikosteroida
  • Nije potrebno biti na tašte
  • Može se provoditi u bilo kojoj životnoj dobi, od novorođenčadi do starije životne dobi
  • Potrebna je mala količina krvi
  • Testom se mogu identificirati alergijske reakcije koje se još nisu pojavile, ali se mogu manifestirati u budućnosti
  • Laboratorijsko izvješće sa stručnim tumačenjem rezultata
  • Alergo280 test je najpotpuniji i najažuriraniji dijagnostički alat u dijagnostici alergijskih bolesti

Prema posljednjim istraživanjima, alergično je više od 3 milijarde ljudi. Kada bi trebali opisati alergijsku reakciju, mogli bi je najjednostavnije okarakterizirati kao prejaku reakciju obrambenog mehanizma tijela na potpuno bezopasne čimbenike iz okoliša.
A ti čimbenici svrstavaju se u dvije kategorije:
• prehrambene alergene (jaja, mlijeko, soja, orašasti plodovi, morski plodovi, jagode, kivi…),
• inhalacijske alergene (pelud trava, stabala, korova, grinje, kućna prašina, plijesan, epitelne stanice pasa i mačaka…).

Uzorak krvi za ALERGO 280 testiranje može se dati isključivo u poslovnicama Poliklinike Analiza u Zagrebu, Splitu, Zadru, Šibeniku i Dugopolju kao i u suradnim ustanovama Analize u cijeloj Hrvatskoj. Rezultati su dostupni već za dva do tri tjedna putem elektroničkog izvještaja koji će vam rado protumačiti njihovi stručnjaci.

Midas Widget

Ostavite komentar