Ovan – hrabar pionir i simbol iskonske snage

Dolaskom Sunca u znak Ovna započela je nova astrološka godina. U isto to vrijemepriroda se budi, dani postaju sve duži, zrake sunca nas ponovo griju nakon duge i hladne zime. Probijaju prve klice, prvi pupovi i cvjetovi. Stoga ne čudi da je Ovan simbol iskonske snage i energije koja je potrebna za rađanje novog početka. Prvi je u horoskopu, pa tako i u životu Ovan mora uvijek biti prvi. Spontan je, impulzivan, pun entuzijazma  i njegova energija je nepresušna, što ga stalno tjera na akciju. Ako ima neku ideju ili novi plan jedva čeka da je realizira. Orijentiran je jako na sebe i ima jaku potrebu za samodokazivanjem. Hrabar je, nezavisan, voljan je preuzeti rizik i slijediti svoje snove. Njegov nesalomljivi optimizam i entuzijazam jako privlači druge. S druge strane, ovo je jedan od najtvrdoglavijih znakova i akcija je ovdje uvijek ispred razmišljanja. Nikad ne sluša savjete drugih i ne uči na tuđim greškama, već će radije glavom kroz zid. Ne podnosi dosadu i ukoliko uspjeh nije trenutan  gubi interes i kreće u potragu za novim uzbuđenjima. Zbog toga često ne završi ono što započne, a i često troši energiju na puno različitih stvari istovremeno. Voli biti vođa i voli pobjeđivati te se najbolje osjeća u ulozi šefa, jako je dobar rukovodilac i izvrsno funkcionira u kriznim situacijama. Ako ne uspije ostvariti svoj autoritet onda se njegova golema kreativna energija pretvara u destruktivnu i autodestruktivnu te je takav Ovan zna postati vrlo agresivan i ulaziti u sukobe sa okolinom ne birajući riječi i ne pazeći na svoje postupke.

Simbol koji savršeno opisuje Ovna je plamen – on  grije(njegov entuzijazam i optimizam), osvjetljava(sa Ovnom sve brzo postaje jasno) i stremi u visine(natjecateljski duh i poduzetnost), ali lako može uništiti sve pred sobom ako nismo oprezni(naglost, netaktičnost, destruktivnost).

Djeca rođena u ovom znaku su vrlo dinamična, često smišljaju nešto novo, ali rijetko završe započeto. Nije ih potrebno usmjeravati, ali im treba razvijati osjećaj odgovornosti prema radu. Ovnovi žive za trenutak i ne misle na sutra pa ih treba potaknuti na to da razmišljaju o budućnosti. S obzirom da imaju jak natjecateljski duh i puni su energije bilo bi ih dobro od malih nogu usmjeravati na neku sportsku aktivnost.

Ovan –  u ovom vas periodu čeka mali zastoj u karijeri, najbolje da usmjerite svoju energiju na  planiranje i dovršavanje dosadašnjih ciljeva jer u protivnom biste mogli naići na zastoje i frustracije. Nije vrijeme za djelovanje. Krajem travnja možete očekivati neki novčani priljev, pogotovo u poslovima koji traže određeni rizik. U ljubavi budite malo oprezniji, pogotovo sredinom mjeseca jer biste u protivnom mogli povrijediti partnera svojim nesmotrenim ponašanjem ili izjavama, dok će slobodni pripadnici znaka imati više prilika da upoznaju nekog zanimljivog.

Bik – vas očekuje mirnije razdoblje, u ovom ćete se periodu više okrenuti sebi i obitelji te pomalo izolirati od društva. Ako već duže vrijeme želite promijeniti radno mjesto, sada je vrijeme za to. Novčana situacija će vam ići u prilog sve do polovice mjeseca, nakon toga je potreban oprez jer bi moglo doći do određenih zastoja i troškova. U ljubavi je moguće manje turbulentno razdoblje sredinom mjeseca, najbolje da stvari riješite razgovorom i kompromisom.

Blizanci – pripazite na financije ovaj mjesec, ne upuštajte se u nikakve riskantne poduhvate i pripazite na troškove. U ljubavi bi vam partner mogao zamjeriti jer ste previše usmjereni na sebi i nemate vremena za njega. Potrudite se da se osjeća važnim.

Rak –  moguće su značajnije promjene u karijeri i promjene u strukturi firme. Izbjegnite sukobe na poslu i budite oprezni. Financijska situacija će se popraviti krajem mjeseca. Pripazite u komunikaciji sa bližnjima i u obitelji da ne bi došlo do trzavica. Više vremena posvetite odmaranju jer nećete imati puno energije.

Lav – ovaj mjesec ćete ostvariti puno društvenih kontakata koji će vam pomoći u poslu. Odličan je period za polaganje ispita, učenje će vam ići od ruke. Ako ste planirali putovanje, sad je dobro vrijeme za to. Moguće su trzavice u ljubavnom odnosu koje bi mogle dovesti i do prekida.

Djevica – ovo je dobar period za edukaciju i usavršavanje poslovnih vještina, dok će na poslu vaša marljivost i praktičnost doći do izražaja pred drugima. Moguće je napredak u karijeri, a vezano uz to će se i novčana situacija popraviti. Ovo je dobro razdoblje da napravite planove za budućnost i riješite dugove ako ih imate. Kod žena je moguća trudnoća pa ako nemate takve planove bolje pripazite.

Vaga – financijska situacija će se pogoršati u drugoj polovici mjeseca, ali ćete se moći osloniti na svog partnera i prijatelje u tom periodu. Slobodni pripadnici znaka bi mogli nekog upoznati na poslu ili u krugu prijatelja i ozbiljno se zaljubiti.

Škorpion – u poslu ćete biti strastveni, ambiciozni i ostvarit ćete sve što ste si zadali. Financijska situacija će biti odlična, a moguće su i neke bitne promjene u karijeri  koje će vam donijeti napredak na duže staze. Društveni život će biti vrlo aktivan. Postojeće ljubavne veze će doživjeti značajne promjene, ili će se odnos produbiti ili će doći do raskida. Slobodni pripadnici znaka će steći zanimljivo poznanstvo na nekom društvenom okupljanju ili u poslovnom okruženju.

Strijelac – ovaj mjesec ćete prštati energijom i samopouzdanjem. Ako se bavite nekim kreativnim radom u ovom periodu bi mogli imati koristi i zarade od toga. Ako tražite posao, mogli bi biti uspješni ovaj mjesec, pogotovo u inozemstvu.  U ljubavi vas očekuju brojna poznanstva, zračit ćete magnetizmom, ali nećete biti spremni na ozbiljnu vezu.

Jarac – ovaj mjesec obratite više pažnje na svoje zdravlje, energija i imunitet su vam u padu i potrebno se više odmarati da vas ne bi zdravstveno stanje na to prisililo. U poslu su moguće stresne promjene i frustracije, ali konačan ishod situacije će najviše ovisiti o vama i vašoj psihičkoj stabilnosti.  U ljubavnom odnosu su moguće trzavice i turbulencije, ali će na kraju sve dobro završiti.

Vodenjak – ovo će biti dobar period ako ste krenuli na nekakvo usavršavanje ili ako polažete ispite, intelektualni zadaci će vam ići od ruke. Moguća su kraća putovanja unutar zemlje. Moguće su promjene u poslu pa čak i i da započnete  posao u drugom gradu. U ljubavi su moguće neke prolazne afere.

Ribe – ovaj mjesec ćete mnogo razmišljati o promjenama u svojoj karijeri, bit ćete poprilično zadubljeni u svoje misli, ali još nećete doći do odgovora. Financijska situacija neće biti loša, izvor prihoda će biti sa više strana, ali koliko ćete zaraditi toliko ćete i potrošiti na nepotrebne stvari.  U postojećim ljubavnim odnosima će situacija biti stabilna, dok će slobodni pripadnici znaka naći ljubav u susjedstvu.

Za Orioli napisala Tanja Vugrinec, astrologinja

Ostavite komentar